На Волині чоловік прикрасив будинок у «вишиванку»

Художник почав клеїти кришки минулого року, а закінчив навесні цього року. За його словами, деякі кришки вигоряють на сонці, і тоді доводиться їх замінювати.

Житель Волинської області Микола Левчук прикрасив стіни свого будинку "вишиванкою" із пластикових кришок. На їхній пошук він витратив 16 років. Про це пише видання Буг.

Чоловік мешкає у селі Древесине. Його будинок став окрасою всього Іваничівського товариства.

Відомо, що Левчук - художник, раніше він писав картини, але через нещасний випадок пошкодив праву руку. Тепер він знайшов собі нову реалізацію.

Творець "вишиванки" зізнався, що ідея народилася за рахунок художниці із Закарпаття, яка теж прикрасила свій будинок різнобарвними кришечками.

vi2

"16 років збирав кришки. Але не щодня. А кілька днів на місяць. Здебільшого, взимку їх шукав. Але якщо порахувати всі дні, то більше року точно вийде витраченого часу на збирання кришок", - заявив майстер.

vi3

В орнаменті використано понад 20 тисяч кришок. Візерунок він спочатку малював на папері, а потім викладав його вдома на підлозі.

"Потім виміряв стіну, робив спеціальні розрахунки і на випрасуваній ґрунтовкою поверхні будинку креслив невеликі квадратики, щоб знати, куди саме чіпляти кришечку, і писав, якого саме кольору він має бути. А вже після цього брав кришечку на морозостійкий клей для зовнішнього використання, щоб довше трималася", - додав чоловік.

Крім того, до "вишитих" будинків веде ще й доріжка з орнаментом. Також у візерунки "одягнена" літня кухня художника.

ДО РЕЧІ

Ідея прикрашати будівлі у стилі "вішиванки" – не нова. Так, у Краматорську Донецької області можна побачити офіс будівельної компанії "Дівіком", зовнішнє облицювання якого викладено орнаментом у національному українському стилі.

gura 006

"Одягнений" у "вишиванку", офіс виглядає дуже яскраво, стильно та незвичайно.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.