Вчені хочуть повернути до життя вимерлого сумчастого хижака

Сумчастий вовк був найбільшим сумчастим хижаком в історії Землі.

Дослідники з Австралії та США розпочали амбітний проєкт, спрямований на відродження популяції вимерлого тилацина, який був найбільшим сумчастим хижаком в історії Землі.

Про це повідомляє ВВС.

Останній тилацин, якого ще називають тасманійським тигром або сумчастим вовком, помер у 1930-х роках, однак команда, яка стоїть за проєктом відродження популяції вимерлого ссавця, вважає, що його можна відтворити за допомогою стовбурових клітин і технології редагування генів.

Попри те, що деякі вчені налаштовані скептично щодо спроби відродити популяції вимерлих тварин, дослідники, що залучені до проєкту, вважають цю задачу цілком реалістичною.

«Тепер я вважаю, що через 10 років у нас може з’явитися перше живе дитинча тилацина, на яких майже століття тому полювали», — сказав професор Ендрю Паск, який очолює дослідження з Університету Мельбурна.

Популяція тилацинів скоротилася, коли люди прибули в Австралію десятки тисяч років тому, а потім зазнала ще більшого скорочення після того, як на континенті з’явилися дикі собаки динго. Останній тасманійський тигр помер у зоопарку Хобарта в 1936 році.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.