Як економити електроенергію

"Київтеплоенерго" поділилося лайфхаками.

Найбільший теплопостачальник Києва, компанія "Київтеплоенерго" надала поради, як раціонально користуватись побутовими приладами та економити енергію.

У компанії зазначили, що існує шість способів економного використання електроенергії, які допоможуть громадянам заощадити не лише енергію, а й власні гроші:

  • Холодильник має стояти якомога далі від плити та радіаторів. Через високу температуру збільшується навантаження на компресор, а це призводить до використання більшої кількості електроенергії та до зменшення строку служби приладу. Відстань від холодильника до стіни має становити не менше 5 см. Не правильно розташований холодильник споживає до 30% більше енергії.
  • Пральну машину завантажуйте на дозволений максимум. При частковому завантаженні споживається майже стільки ж енергії, як і при повному. Зверніть увагу на температуру прання, адже 90% енергії йде саме на нагрівання води. Так само на максимум завантажуйте і посудомийну машину.
  • В електрочайнику кип'ятіть лише необхідну кількість води. Також регулярно очищуйте його від накипу – це підвищить теплопровідність та зменшить споживання електроенергії.
  • Прасування розпочинайте з тих речей, які потребують нижчої температури, далі додавайте температуру та продовжуйте прасувати інші речі.
  • Налаштуйте бойлер на оптимальну температуру. Якщо вона зависока – це зайві витрати та додаткове навантаження на прилад. Не вимикайте бойлер із мережі, адже на підтримку температури витрачається менше енергії, ніж на нагрівання з нуля.
  • Під час приготування їжі на електроплиті користуйтесь посудом з кришкою. Страва приготується швидше, а електроенергії буде спожито менше. Вимикайте конфорку за кілька хвилин до кінця приготування.

"А при нагоді замініть усі побутові прилади на економні, з класом енергоефективності А, А+, А++ або А+++", - додали в компанії.

Джерело: ZN.ua

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.