Ікона Нев’янучий цвіт як символ безсмертя Діви Марії та Христоса

Ікона Нев’янучий цвіт як символ безсмертя Діви Марії та Христоса

Ікона нев'янучий цвіт ‒ вперше з’явилася в XVII столітті. Вчені досі сперечаються щодо місця її появи.

Одні говорять, що образ з’явився на горі Афон, а інші вказують Константинополь. Ця ікона є дуже популярним зображенням особливо в пізній іконографії. Її важливою особливістю є той факт, що деякі художні елементи були натхненні західною традицією іконографії.

Що означає ікона Нев’янучий цвіт

Ікона Нев’янучий цвіт має особливе значення для православних віруючих. На ній Божа Матір зображується з новонародженим, якого тримає в одній руці. В іншій руці у Богородиці знаходиться лілія білого кольору. Ця квітка є символом непорочності жінки. В деяких розписах зображення ікони може відрізнятися. Немовля може знаходитися не в правій, а в лівій руці, а замість лілії може зображуватися рожева гілка. Але на значення ікони Нев’янучий цвіт такі зміни ніяк не впливають.

Обличчя Богородиці дуже часто зображують по особливому ніжно. Це один із найбільш вродливих образів Божої Матері, який просто випромінює радість.

Нев’янучий цвіт ‒ ікона, яка допомагає досягти розуміння між близькими людьми. Вона сприяє вирішенню сімейних проблем, а також допомагає зберегти дійсно люблячі відносини між чоловіком та жінкою.

Багато хто вважає цю ікону суто жіночою, але акафіст Нев’янучий цвіт читати можуть і чоловіки. Дуже часто саме цей образ використовували для благословення нареченої на щасливий шлюб. Багато віруючих жінок звертаються до ікони з проханням захистити їх від різних сімейних проблем.

При потребі акафіст Нев’янучий цвіт скачати можна в інтернеті.

Також до ікони звертаються тоді, коли чоловік почав ходити на сторону. Пристрасна молитва допомагає відвернути розлучницю від гріха, але тільки в тому випадку, коли людина молиться абсолютно відверто. Також потрібно обов’язково простити свого чоловіка за скоєний гріх.

Де купити ікону Нев’янучий цвіт

Якщо вас зацікавила ікона Божої Матері Нев’янучий цвіт, купити її можна в інтернет-магазині «Іконна майстерня». Ми продаємо тільки освячену за всіма правилами продукцію, тому ви можете сміливо молитися богу, якщо вас щось турбує.

Якщо вас цікавить, чи можна купувати ікони через інтернет, то заборон на це немає. Ви можете бути повністю впевнені в тому, що ми пропонуємо тільки освячені товари, які дійсно сприятимуть силі ваших молитов.

 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.