Якісні тканини для оббивки дивану: декілька порад як правильно їх вибрати

Якісні тканини для оббивки дивану: декілька порад як правильно їх вибрати

Меблі оточують нас повсюди: удома, у громадських місцях, в офісах - і роблять наше життя комфортніше, а з диванами та кріслами ще й м'якше.

Велику роль в якості та зручності меблів відіграє обрана тканина для обивки дивану. Саме тому важливо приділити увагу її вибору, щоб виріб був гарним та практичним.

Шлях до успішного вибору оббивки

Ось декілька порад:

  1. Визначтеся з місцем розташування меблів, адже різні місця мають свій вплив на матеріал, тому він має бути підготовлений до конкретних умов. Наприклад, для кухні бажано вибрати тканину, що не буде вбирати сторонні запахи, яку легко очистити, для автобусів - дуже зносостійку, для осель з котами краще придбати меблі з захистом від кігтів, для дитячої - гіпоалергенну.
  2. Зверніть увагу на склад тканини. У неї можуть входити як натуральні волокна, так і синтетичні, вони можуть поєднуватися, позбавлятися певними домішками, тому алергіки мають бути особливо уважними до цієї деталі. Якщо головною метою є міцність, то краще вибрати більш синтетичні матеріали (більше 60%).
  3. Є таке поняття як щільність - вага використаних волокон на 1 м². Найменша кількість, яка має бути в характеристиці цього показника - 200 г, ну а чим більше, тим краще і надійніше.
  4. Обробка захисними просоченнями. Деякі речовини використовують у виді захисного покриття матеріалу від бруду. Якісь відштовхують бруд та пил, якісь створюють зносостійкість до зовнішніх незначних подряпин, але головний їхній плюс - полегшення догляду за диваном та подовження терміну його експлуатації.
  5. Чуттєві особливості. Комусь важливо, щоб тканина була м’якою і приємною на дотик, хтось полюбляє шершаві поверхні, тому подумайте над тим, що хочете відчувати при контакті зі своїм диваном.
  6. Естетичність. Кольорова гама та дизайн виробу одні з найважливіших показників. Забарвлення тканини має поєднуватися з інтер’єром усієї кімнати, щоб “не мозолити” очі.  Також важливо визначитися з дизайном: буде це класика чи щось модернове, шкіряне однотонне чи м’яке з фактурними візерунками чи вишивкою. Питання зовнішності стоїть на рівні з якістю, тому продумайте ці елементи.
  7. Ознайомтеся з асортиментом тканин та їхніми основними характеристиками, аби не розгубитися при покупці.

Основні види тканин

Головна класифікація матеріалів для оббивки поділяє тканини на: ткані, що виготовляють склеюванням декількох шарів, неткані і шкіряні (поділяються на натуральні та штучні). Також поділ видів залежить від інтенсивності використання (для щоденного, інтенсивного та делікатного). Асортименти цих груп дуже широкі і мають різні характеристики. 

Улюбленцями споживачів є такі тканини:

  • Фактурний, м’який, зносостійкий та дуже вишуканий жаккард.
  • Мікрофібра - одна з найпрактичніших та витривалих. Їй не страшні ані бруд, ані волога.
  • Шеніл - родич жаккарду, тільки ніжніший.
  • Велюр - стійкий до сонячних променів, підходить для алергіків, дуже естетичний та доволі міцний.
  • Замша - стійка. з приємними відчуттями, має дорогий вигляд.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.