Ризику призупинення безвізу з Україною немає

У Єврокомісії знають про випадки, коли українки після поїздки додому в Україну мали проблеми із поверненням до країни, де отримали тимчасовий захист. Ця проблема вирішується.

Повномасштабне вторгнення Росії не несе ризиків припинення безвізового режиму між Україною та Євросоюзом. Про це сказала єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоханссон в інтерв'ю для "Європейської правди"

Зокрема, журналіст запитав єврокомісара, чи є загроза призупинення безвізу, оскільки через війну Україна, можливо, вже досягла кількох індикаторів, які дозволяють порушити це питання.

"Я взагалі не бачу ризику зупинення дії безвізу. Більше того, ми вже маємо одностайне рішення Ради ЄС про те, що Україна стає державою-кандидатом. Ми допомагаємо Україні на шляху до вступу до ЄС, і не бачу ризику того, що внаслідок війни з'являться якісь загрози візовій лібералізації для України", – сказала Йоханссон.

Вона підтвердила, що у Єврокомісії знають про випадки, коли українки після поїздки додому в Україну мали проблеми із поверненням до країни, де отримали тимчасовий захист. При цьому документи, видані деякими країнами, були недостатніми для прикордонників та подорожей усередині ЄС.

За словами Йоханссон, ЄК налаштована вирішити ці проблеми, і зараз збирає інформацію. Загалом правила передбачають, що українці мають право і на короткі та тривалі поїздки додому із можливістю повернутися назад до Європи.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.