Мобілізованому в Криму «м'ясу» потрібно самостійно купувати все, окрім зброї

Міннападу люб'язно дозволяє приносити з собою квадрокоптери.

В окупованому Криму триває так звана "часткова мобілізація", під час якої призвали вже понад 2 тисячі осіб. Щоправда, для цього "м'яса" чомусь не передбачено відповідного забезпечення.

Кримське видання "Кафа" опублікувало статтю під назвою "Скільки коштує зібрати мобілізованого кримчанина? А дорого!", в якому перераховується список предметів та речей, які повинні мати при собі (тобто купити власним коштом) мобілізовані. Список вражає.

"До обов'язкового списку іноді включають квадрокоптери (якщо складно дістати, можна і не купувати) та гігієнічні тампони (а ось їх варто взяти).
Документи та гроші: паспорт, військовий квиток у непромокаємому чохлі, готівка різними купюрами, - пише видання.

Одяг: черевики трекінгові, нижня білизна (кілька комплектів), термобілизна, шкарпетки (кілька пар), кілька пар теплих шкарпеток, флісова шапка, шарф бафф, трекінгові рукавички, теплі рукавички, гумові тапочки, берці, бронешлем («Атлас», 6б47»), бронежилет (з плитами 4–5 класу захисту), вітро- та вологозахисний костюм, розвантажувальний жилет.

Речі: спальник, похідне сидіння, мультитул / складаний ніж (багатофункціональний компактний інструмент), підсумок для ріжків, нитки та голки, рюкзак (об'ємом 60 літрів та 20 літрів), кружка, ложка та тарілка (металеві), запальничка, бінокль, р. хімічна грілка, батарейки, дешевий мобільник, потужний power bank, налобний ліхтарик, зарядний пристрій, ізолятор, пакети на застібці (убережуть від промокання гроші, цигарки, телефон).

Предмети гігієни: зубна щітка, паста, мило шматкове господарське, туалетний папір, вологі серветки, щипчики для нігтів, середній рушник, тальк або дитяча присипка, одноразові верстати для гоління.

Аптечка: пластир рулонний, джгут-турнікет та медичний джгути (товсті), бинти еластичні, маркер, знеболювальні, засоби від розладу кишечника, антисептик, перекис водню, йод, зеленка, протиопікові (пов'язка або гель), кровоспинні прокладки (на випадок, якщо джгутів в аптеці не виявилося; допоможуть зупинити кров при вогнепальному пораненні), теплоїд (хімічна грілка), противірусні засоби, спреї від нежитю, шприци 5 і 10 кубів, антибіотики, ППІ/бандаж, медичні рукавиці медичні ножиці, аварійна ковдра.

Продукти харчування: вода, чай, кава, цукор, сіль, печиво, локшина швидкого приготування, консерви; запас цигарок та запальничок. Міноборони люб'язно дозволяє приносити з собою квадрокоптери, не оснащені GPS тепловізори, електрогенератори.

Таким чином, за мінімальними підрахунками, на одного мобілізованого потрібно від 47 886 рублів (з урахуванням, що бралися найдешевші позиції)".

Зазначимо, що днями стало відомо про зникнення в російській армії близько півтора мільйона комплектів військового обмундирування.

Ну, а в самій армії на мобілізованих росіян чекає, наприклад, такий песонаж як Людожер.

mob ru2

Російське видання "Московский комсомолец" опублікувало матеріал, в якому командир підрозділу з позивним "Людоєд" закликає не боятися мобілізації. Мовляв, нічого страшного у тому, щоб піти воювати проти України немає. Але далі, цитата: "Людожер" поскаржився на те, що з 19 числа з 23 осіб у нього залишилося 7, тому люди йому потрібні. Він закликав новачків не боятися".

Особливої пікантності всій цій ситуації додає те, що сам "Людожер" раніше працював директором кладовища, а воює вже три місяці і йому все подобається. Тому він закликає мобілізованих хучніше приїжджати до нього.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.