Компанія Маска SpaceX відмовляється фінансувати послуги Starlink в Україні

На сьогоднішній день Україні було передано близько 20 000 одиниць супутникового зв'язку Starlink.

Компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні, – пише CNN.

За інформацією видання, компанія Маска заявила в листі Пентагону, що "більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше".

У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink, яка, за твердженням SpaceX, коштуватиме понад 120 млн дол. до кінця року і може обходитися у близько 400 млн дол. протягом наступних 12 місяців.

"Ми не в змозі надалі дарувати термінали Україні або фінансувати існуючі термінали протягом невизначеного періоду часу", - написав у листі до Пентагону директор з державних продажів SpaceX.

Серед документів SpaceX, надісланих до Пентагону, як зазначає CNN, є прямий запит, зроблений Маску в липні головнокомандувачем Збройними силами України Валерієм Залужним, про надання ще майже 8000 терміналів Starlink.

Видання також нагадує, що на сьогоднішній день Україні було передано близько 20 000 одиниць супутникового зв'язку Starlink.

Раніше Ілон Маск викликав падіння акцій Tesla після пропозиції віддати РФ Крим та зробити Україну нейтральною.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.