Наступного року росія вторгнутися до Молдови — голова розвідки

Прогнозується кілька можливих сценаріїв агресії.

Росія планує вторгнення до Молодови у 2023 році, сценарій цієї агресії залежатиме від розвитку війни проти України. Про це заявив директор Служби розвідки та безпеки країни Олександр Мустяце (на фото) у інтерв'ю TVR Moldova.

За його словами, прогнозується кілька можливих сценаріїв агресії. Основна тактика – наземне вторгнення із півночі.

«Питання не в тому, чи вирішить РФ вторгнутися до Молдови, а в тому, коли це станеться: чи на початку року, у січні, лютому, чи пізніше, у березні, квітні. Ми знаємо, що РФ має намір рухатися далі і планує возз'єднатися з придністровським регіоном, який є територією Молдови… Що буде далі, їхні наміри щодо Кишинева - ми можемо обговорити, але це реальний і дуже високий ризик», - зазначив він.

Мустяце також нагадав, що найбільший склад боєприпасів у Європі, що у Кобасні, охороняється саме росіянами. Отже, однією з гіпотез є використання цих боєприпасів у можливому військовому протистоянні.

Пізніше Служба безпеки та інформації Молдови опублікувала коментар-уточнення слів свого керівника.

"Директор СІБ зазначив, що мета Російської Федерації щодо створення сухопутного коридору до Придністровського регіону залишається актуальною і сьогодні, а новий наступ Російської Федерації в цьому напрямку може відбутися вже у 2023 році. Імплементація також залежить від розвитку подій у війні в Україні", – йдеться в коментарі.

Джерело: "Новини Донбасу"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.