У росії не знайшли складу злочину у заклику пропагандона «топити» українських дітей

Сам автор ідеї глумливо побив себе у груди: "Не знаю, чи можна мені пробачити".

Слідчий комітет рф не побачив складу злочину у висловлюваннях "журналіста" Антона Красовського, який закликав «топити» та «палити» дітей в Україні. Про це сказано у відповіді відомства на запит адвоката та депутата Мосміськдуми Євгена Ступіна.

«Повідомляю, що у зверненні відомостей про скоєний або злочин, що готується, проти неповнолітніх або за їх участю не повідомляється. Запитань, що належать до компетенції ДСУ СК Росії по Москві, немає». — йдеться у документі, який опублікував Ступін.

«Тобто, не розпалював він ворожнечі і ворожнечі своїми закликами!! Мабуть, справджуються найгірші припущення, що держпропагандиста вирішили „відмазати“. Я про це подумав відразу, тому, не повіривши Бастрикіну, написав свою заяву про притягнення Красовського до кримінальної відповідальності», — написав Ступін у телеграм-каналі, додавши, що підключить до справи прокуратуру.

Нагадаємо, що російський пропагандон Антон Красовський закликав топити українських дітей у річці за одну лише згадку про російську окупацію України. Ці та низку інших екстремістських ідей він висловив в ефірі державного каната RT у розмові з російським письменником-фантастом Сергієм Лук'яненком.

24 жовтня головний редактор RT Маргарита Сімоньян заявила, що зупинила співпрацю з ним через те, що він в ефірі своєї програми «Антоніми» закликав «топити» та «палити» українських дітей.

Голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін доручив перевірити слова Красовського. Сам ведучий вибачився: «Я завжди хотів бути кращим за ворога. Моя країна хотіла бути кращою за ворога, і я дурень, змішав добро зі злом і облажався, скривився. Не знаю, чи можна мені пробачити. Я себе ніколи не пробачу».

Але тепер з'ясувалося, що нічого кримінального у висловлюваннях пропагандону офіційні наглядові органи Росії не виявили. Отож, даремно вибачався: знищення українського народу - це тепер і є політика росії.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.