У Берліні пройшли мітинги за постачання танків Україні

«Звільніть леопардів!» - закликали мітингувальники.

У п'ятницю ввечері, 20 січня, на вулиці Берліна вийшли люди на протест за те, щоб німецька влада передала танки Leopard 2 Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

l3

Мітингувальники тримали плакати з написом "Звільніть леопардів" із вимогою передати танки української армії.

Німеччина стикається зі зростаючим тиском із вимогою надати Києву танки, але на сьогоднішніх переговорах за участю десятків західних союзників Німеччина ще не взяла на себе зобов'язання зробити це.

На країну також чиниться тиск, щоб дозволити іншим країнам надати Україні свої власні танки Leopard.

l2

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що сьогоднішня зустріч "Рамштайну" зміцнить стійкість України, проте ще доведеться поборотися за постачання сучасних танків.

ДО РЕЧІ

Ряд країн вже погодились почати навчальні місії для українських військових по керуванню танками Leopard 2. Про це заявив в інтерв'ю міністр оборони України Олексій Резніков.

За словами Резнікова, домовленість була досягнута завдяки "танковим" ініціативам - Польщі щодо Leopard та Британії щодо Challenger.

"Маємо прорив - це можливість для країн, які володіють Leopard, починати навчальні місії, курси для наших танкових екіпажів. З цього ми почнемо, а тоді будемо далі рухатися. Я маю надію, що Німеччина у спокійному режимі з проведення власних внутрішніх консультацій дійде і до рішення щодо можливої передачі танків. Я оптимістично на це дивлюся. Тому що перший крок зроблено: почнемо навчальні українських екіпажів програми на Leopard 2", - сказав міністр.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.