Західні ЗМІ повідомляють про позитивне вирішення питання про танки для України

Берлін схвалив постачання для Збройних сил України своїх основних бойових танків.

Німеччина ухвалила рішення поставити Україні свої основні бойові танки Leopard 2. Про це повідомляє німецьке видання Spiegel у вівторок, 24 січня.

ЗМІ зауважує, що інші союзники також планують поставити в Україну танки Leopard 2 зі своїх запасів. У зв'язку з цим федеральний уряд Німеччини планує дозволити реекспорт таких танків іншими державами, зокрема Польщею.

Видання The Wall Street Journal повідомило у вівторок, 24 січня, що Сполучені Штати у свою чергу розглядають можливість постачання своїх основних бойових танків Abrams. Аналогічне рішення також розглядає Франція.

Видання вважає, що рішенню Німеччини передували інтенсивні консультації з союзниками, "особливо у Вашингтоні".

Зокрема, там звертають увагу, що канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше наголосив, що готовий постачати бойові танки лише разом з іншими союзниками, зокрема США.

ЗМІ додає, посилаючись на свої джерела, що німецькі танки Leopard нібито походять зі складів Бундесверу.

Крім того, у майбутньому можуть бути підготовлені до передачі Україні і бойові танки зі складів промисловості, - пише видання "Кореспондент".

***

Під час зустрічі контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") минулого тижня дванадцять країн погодилися надати Україні близько 100 танків Leopard 2, якщо уряд Німеччини дасть згоду на реекспорт.

Про це в інтерв’ю ABC News повідомив високопоставлений український чиновник, передає "Європейська правда".

За словами джерела, окрім Польщі та Фінляндії, які публічно погодились передати частину своїх Leopard 2, Іспанія, Нідерланди і Данія також готові надати танки. Однак для того, щоб "танкова коаліція" могла продовжити обговорення цього питання, необхідна згода Німеччини.

Як країна-виробник Leopard 2, Німеччина повинна схвалити експортну ліцензію, якщо країни хочуть поставити частину своїх танків до третьої країни.

Український співрозмовник ABC News пояснив, що запаси боєприпасів для танків радянських часів в Україні закінчуються, й вона не в змозі виробляти нові боєприпаси, "тому це змусило нас знайти альтернативний шлях".

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.