Москва та Мінськ підписали документ про розміщення ядерної зброї в Білорусі

Міністри оборони Росії та Білорусі підписали документ про розміщення російської тактичної ядерної зброї у Білорусі.

Про це повідомляє Reuters.

Під час підписання документів міністр оборони РФ Сергій Шойгу вкотре озвучив тези пропаганди, а саме "Захід веде "неоголошену війну" проти Росії та Білорусі".

Він також уточнив, що на офіційному рівні Росія розміщує нестратегічну ядерну зброю на території Білорусії, а не передає її країні. Тобто саме РФ контролюватиме зброю та рішення про її використання.

"Росія та Білорусь зміцнюють єдиний оборонний простір з урахуванням військово-політичної обстановки", - заявив Шойгу.

Росія та Білорусь, які є близькими союзниками у війні проти України, на початку цього року домовилися розмістити частину тактичного ядерного арсеналу Москви в Білорусі.

Станом на 1 вересня 2018 року, на підставі офіційної заяви МЗС РФ та за оцінкою групи міжнародних експертів (на підставі даних, наданих у рамках обміну за договором СНО-III), у складі стратегічних ядерних сил Росії знаходилося 517 розгорнутих стратегічних носіїв ядерної зброї — міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів і важких бомбардувальників, оснащених 1420 ядерними боєзарядами . При цьому загальна кількість носіїв (розгорнутих та нерозгорнутих) ядерної зброї становить 775 одиниць.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.