Зеленський розповів, що почув від сенаторів США

Представники обох партій верхньої палати США запевнили українського лідера у підтримці України.

Президент Володимир Зеленський заявив, що у США представники як Демократичної, так і Республіканської партій запевнили його у твердій підтримці України. Про це він сказав під час спільної із Президентом США Джо Байденом пресконференції у Вашингтоні, - повідомляє "Кореспондент".

"Я сьогодні дуже багато говорив із представниками обох партій. І демократи, і республіканці запевнили нас у повній підтримці", - сказав Зеленський.

Він додав, що українська сторона завжди вірила у підтримку свого стратегічного партнера - США.

"Будемо вважати, що так воно все і продовжиться і що Україна не залишиться наодинці проти такого автократичного терориста, як РФ", - наголосив Зеленський.

usa2

Президент США Джо Байден під час прес-конференції із українським лідером також заявив, що американський народ буде пишатися цією підтримкою.

"Україна вийде з цієї війни сильною, гордою і міцно закріпленою у систему Заходу, якщо ми її не покинемо. Американці мають пишатися тією роллю, яку вони відіграли у підтримці успіху України. І ми продовжимо надавати Україні необхідне обладнання і зброю стільки, скільки зможемо", - сказав Байден.

Він наголосив, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону, ажде саме так працює демократія.

"Я готовий до цього. Тримати в заручних допомогу Україні це не правильно", - підкреслив Байден.

При цьому Байден підкреслив, що історія буде жорстко судити, як американці стали на захист свободи, "адже Путін не зупиниться".

Однак не все так райдужно, як хотілося б. 

Конгрес США найімовірніше не схвалить додатковий пакет фінансування для України до Різдва, навіть якщо найближчими днями обидві партії укладуть угоду, яка це передбачає, заявив лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"(Це) практично неможливо – навіть якщо ми досягнемо угоди – розробити її, провести через Сенат, направити до Палати представників до Різдва", - заявив Мітч Макконнелл. Він додав, що фінальної домовленості про допомогу Україні, Ізраїлю та Індо-Тихоокеанському регіону не буде, якщо президент США Джо Байден не буде повністю залучений до переговорів з республіканцями в Сенаті, спрямованих на включення положень про обмеження перетину мігрантами американо-мексиканського кордону.

"Угоди не буде, поки Джо Байден та республіканці не домовляться. Без цього угоди не буде", - сказав Мітч Макконнелл.

Палата представників та Сенат після 14 грудня підуть на різдвяні канікули. Обидві палати мають зібратися знову протягом другого тижня січня 2024 року.**

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.