В Угорщині повідомили, скільки коштує їхня «принциповість» щодо України

Будапешт вимагає у Євросоюзу 30 мільярдів євро.

Угорщина погодиться не накладати вето на пропозицію Євросоюзу щодо виділення фінансування для України в розмірі €50 мільярдів, але Брюссель має розморозити призначені для Угорщини €30 мільярдів. Про це у вівторок, 12 листопада повідомив Bloomberg із посиланням на заяву політичного директора прем’єр-міністра Угорщини Балажа Орбана.

Зазначається, що такі слова дають змогу припустити, що Будапешт хоче отримати високу ціну за свою згоду. І багатьом країнам ЄС це може не сподобатися.

"Фінансування Угорщини з боку ЄС і фінансування України – це два окремих питання. Але якщо ЄС наполягатиме на тому, щоб фінансування України надходило зі зміненого бюджету ЄС, тоді ці дві проблеми стануть взаємопов'язаними", – сказав Балаж Орбан.

Він також зауважив, що Угорщина продовжує виступати проти повного чотирирічного плану допомоги Україні. Там хотіли б, аби ЄС пропонував Україні фінансування терміном на один рік без будь-яких поправок до бюджету. При цьому Балаж додав, що Будапешт розгляне можливість "зробити свій внесок" у цей пакет.

Видання зазначає, що Угорщина підвищує ставки в очікуванні виділення Європейським Союзом біля €10 мільярдів фінансування після того, як угорський уряд ухвалив закони, спрямовані на посилення незалежності суду.

Проте Орбан хоче, щоб ЄС передав близько €30 мільярдів, заморожених ще торік через проблеми з верховенством закону і хабарництвом в Угорщині.

Як відомо, прем'єр Віктор Орбан (на фото) погрожує заблокувати всю допомогу Євросоюзу для України, а також подальший рух нашої країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва. 

ПО ТЕМІ:  Прем'єр-міністр Угорщини невтомно виляє хвостом перед путіним

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.