В правительстве Украины возникли вопросы по поводу реставрации памятника Артему в Святогорске

Вице-премьер-министр Вячеслав Кириленко требует "выяснить обстоятельства".

Вице-премьер-министр Украины Вячеслав Кириленко предложил выяснить обстоятельства реставрации памятника Артему в Святогорске. Об этом чиновник сообщил в Twitter.

«По моему предложению Премьер-министр поручил Украинскому институту национальной памяти выяснить все обстоятельства реставрации памятника большевистскому террористу и сепаратисту Артему (Сергееву), которая осуществляется в Святогорске Донецкой области вопреки Закону о декоммунизации», - заявил Вячеслав Кириленко.

Напомним, на днях голова Донецкой облгосадминистрации Александр Куць сообщил, что на реставрацию памятника национального значения из областного бюджета выделено 388 000 гривен. «При выполнении работ взялись львовская и киевская фирмы. Но полностью завершить проект в этом году реставраторы не успеют, поэтому второй этап начнется весной с наступлением тепла», - сообщил в FacebookАлександр Куць.

По состоянию на сегодняшний день, памятник Артему работы украинского художника Ивана Кавалеридзе отнесен к памятникам национального значения. 

Комментарии

+2 # Дмитро 23.11.2018 12:59
Я теж вагався варто знести Леніна чи використати його для туристичної галузі. Знесли, і Ви знаєте площа стала краще. Досвід підказує що треба зносити, тільки за умови що там не з'явиться пам'ятка місцевому московському попу Арсенію який здається дуже хоче захопити цю висоту.
-1 # Степан Б 22.11.2018 21:11
Не - шановна(ий) ,Greya!

По-перше - ваши вибачення не приймаються!
По-друге- хто вам давав право переходити на персоналії і ображати людей, думка яких відрізняється від вашої???
По-третє-ну нарешті навчіться писати Українською а не якимось там "суржиком" і русизмами !
Я добре знаю хто автор цього пам'ятника ,але ж у нього є доволі цікавіші пам'ятники Т Г Шевченко та іншим видатним Українцям(підкреслюю- УКРАЇНЦЯМ) ,а не якимось там комунякам-москалям!
Із всього вищенаведеного вами можу вам сказати що ви -типовий "совкодрочер" або "совкодрочерка" і зовсім не громадянин України!!!
-1 # Степан Б 21.11.2018 21:03
То як то дивно влада виконує "декомунізацію" - реставрують пам'ятник більшовику?! :o Щось ні в які ворота не лізе!!!
+1 # Greya 22.11.2018 00:46
Степан, дико извиняюсь заранее, но ви, вибачте, олень. Це найбільший у світі пам'ятник в стилі кубізм, це мистецька пам'ятка. Вам ті привиди комунізму застили всі очі. Ніхто тому артему не несе квітів та дивлячися на нього, не кланяється більшовику, не проводить паралелі і не згадує "героїчні" роки. Це монументальна статуя, найбільша в світі, нетипова, влита, вжита в панораму тих країв. Ви за рівнем інтелектуального влиття у тему схожі на представника ІДІЛ, котрий розстрілює пам'ятки давнини, через те, шо вони побудовані язичниками чи християнами, та його ідеології не відповідають. Дуже сумно, що голосу адекватних людей мало чути, зате ніщуки, кириленки та такі як ви - піднімаються на таких темах будь здоров. Соромно.
+1 # Україна 21.11.2018 17:24
Входить до списку постатей, що підпадають під декомунізацію.
0 # Україна 21.11.2018 17:06
Фе́дір Андрі́йович Сергє́єв (відоміший як Артем) - більшовик, радянський партійний діяч, засновник маріонеткової Донецько-Криворізької Радянської Республіки. Вів активну боротьбу проти державних органів Української Народної Республіки.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.