Як оформити закордонний паспорт в Донецькій області?

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон (далі закордонний паспорт) – офіційний документ, що підтверджує особу громадянина на території інших держав і необхідний для перетину кордонів.

Кожен громадянин України має право на отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Закордонний паспорт оформлюється дітям від народження строком на 4 роки, громадянам віком від 16 років – строком на 10 років. Згідно законодавства України громадяни України можуть мати два діючих паспорта для виїзду за кордон.

Важливо! Документи на оформлення закордонного паспорта подаються до будь-якого підрозділу міграційної служби України, незалежно від реєстрації місця проживання. Додатково інформуємо, що відповідно до статті 38 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» особи з інвалідністю першої та другої груп мають право на позачергове обслуговування.

Де оформити закордонний паспорт?

Підрозділи, які надають зазначену адміністративну послугу суб’єктам звернення в Донецькій області:
-- відділ оформлення документів №1 (м. Краматорськ, вул. Двірцева, 40в);

-- відділ оформлення документів №2 (м. Маріуполь, вул. Митрополитська, 20);

-- відділ оформлення документів №3 (м. Маріуполь, вул. Георгіївська, 30а);

Зазначені структурні підрозділи працюють за графіком: субота, неділя – вихідний; понеділок, вівторок, середа, четвер з 08.00 до 17.00; п’ятниця з 08.00 до 15.45. Адміністративна послуга надається без перерви.

-- Центральний РВ у м. Маріуполі (м. Маріуполь, вул. Фонтанна, 73);

-- Кальміуський РВ у м. Маріуполі (м. Маріуполь, вул. Контрольна, 54);

-- Приморський РВ у м. Маріуполі (м. Маріуполь, вул. Морських Десантників, 19);

-- Лівобережний РВ у м. Маріуполі (м. Маріуполь, пр. Перемоги, 16);

-- Бахмутський МВ (м. Бахмут, вул. Незалежності, 60);

-- Авдіївський МС (м. Авдіївка, вул. Молодіжна,3);

-- Великоновосілківський РВ (смт. Велика Новосілка, вул. Гагаріна, 6);

-- Волноваський РВ (м. Волноваха, пр. Енергетичний, 3);

-- Нікольський РС (смт. Нікольське, вул. Свободи, 89);

-- Вугледарський МС (м. Вугледар, вул. 13 Десантників, 17);

-- Торецький МВ (м. Торецьк, вул. Дружби, 2);

-- Мирноградський МВ (м. Мирноград, мікр. Молодіжний, 37а);

-- Добропільський МВ (м. Добропілля, вул. Першотравнева, 52);

-- Дружківський МВ (м. Дружківка, вул. Машинобудівельників, 54);

-- Костянтинівський МВ (м. Костянтинівка, вул. Білоусова, 10);

-- Краматорський МВ (м. Краматорськ, вул. Я. Мудрого, 11);

-- Покровський МВ (м. Покровськ, вул. У. Кармелюка, 2);

-- Лиманський МВ (м. Лиман, І. Лейко, 2);

-- Марїнський РВ (м. Курахове, вул. Пушкіна, 1б);

-- Мангушський РВ (смт. Мангуш, вул. Тітова, 63);

-- Селидівський МВ (м. Селидове, вул. Пушкіна, 7);

-- Слов’янський МВ (м. Словянськ, вул. Університетська, 58).

Графік роботи вищезазначених територіальних підрозділів: неділя, понеділок – вихідний; вівторок, середа, четвер, п’ятниця з 08.00 до 17.00; субота з 08.00 до 15.45. Адміністративна послуга надається без перерви.

Крім того, зазначену послугу надають центри надання адміністративних послуг, які розташовані за адресами: м. Авдіївка, вул. Воробйова, 3а; м. Волноваха, вул. 51 ОМБр, 1; м. Добропілля, вул. Театральна, 19; м. Дружківка, вул. Машинобудівників, 64; м. Лиман, віл. Незалежності, 45; м. Маріуполь, вул. Миру, 107; м. Маріуполь, вул. Запорізьке шосе, 2; м. Миколаївка, вул. 50-річчя Слов’янської ТЕС, 29; м. Мирноград, вул. Центральна, 9; м. Новогродівка, вул. Паркова, 10; смт. Очеретине, мікр. Гідростроїтелів, 12; м. Покровськ, вул. Європейська, 53а; м. Словянськ, пл. Соборна, 2; м. Торецьк, вул. Дружби, 24; с. Шахове, вул. Черняховського М.Ф., 65а; м. Бахмут, вул. Миру, 44 та центрі «Паспортного сервісу»: м. Маріуполь, пр. Миру, 69 (працюють за окремим графіком).

Який порядок реєстрації фізичних осіб в електронній черзі?

З метою оптимізації процесів обслуговування одержувачів адміністративних послуг, на виконання наказу МВС України від 05 вересня 2018 року № 732 «Про порядок реєстрації фізичних осіб в електронній черзі для отримання адміністративних послуг, які надаються Державною міграційною службою України» в усіх територіальних підрозділах ГУ ДМС України в Донецькій області запроваджено попередній запис до онлайн-сервісу «Електронна черга». Функціонування спрощеної електронної черги передбачає можливість здійснення одержувачами адміністративних послуг попереднього запису до спрощеної електронної черги за допомогою онлайн-сервісу на офіційному веб-сайті Державної міграційної служби відповідно до встановлених лімітів та налаштувань.

На теперішній час структурні та територіальні підрозділи міграційної служби Донецької області надають адміністративні послуги суб’єктам звернення з оформлення паспорта громадянина України у формі карти та паспорта громадянина України для виїзду за кордон через реєстрацію фізичних осіб за допомогою онлайн-сервісу «Електронна черга» ДМС України (за посиланням dmsu.gov.ua) до 14 заявників щодобово. Крім того для більш комфортного обслуговування у 7-ми територіальних підрозділах розміщені термінали: Центральний РВ у м. Маріуполі, Покровський РВ, Костянтинівський МВ, Краматорський МВ, Бахмутський МВ, Словянський МВ, відділ оформлення документів № 2.

Зазначимо, що всі територіальні підрозділи адміністративну послугу суб’єктам звернення надають за поточною (живою) чергою.

Наразі запис через офіційний веб-сайт ДМС України до відділів оформлення документів та територіальних підрозділів Головного управління ДМС України в Донецькій області доступний на найближчі 2 тижні (15-й день стає доступним для попереднього запису о 00 год. 00 хв. щодоби, але з врахуванням робочих днів) та через термінал – на 35 днів (36-й день стає доступним для запису на початку кожного робочого дня).

Через термінал, який розміщено в територіальному підрозділі можна записатися у поточну чергу («сьогодні-на-сьогодні»), але у цьому випадку доведеться зачекати своєї черги у підрозділі. При цьому відвідувачу видається талон без вказаного часу прийому, але з гарантією оформлення цього ж дня. Кількість вільних місць у поточній черзі показано на табло, вони з’являються протягом робочого дня у міру оформлення послуг громадянами, які записані до поточної черги. Після реєстрації в електронній черзі через офіційний веб-сайт ДМС України до відвідувача надходить в SMS-повідомлення, а через термінал фізичній особі видається талон про реєстрацію, де зазначено номер талона, дату й час прийому, а також прізвище та ініціали особи, яка отримуватиме послугу.

Надання послуги здійснюється територіальним підрозділом у день та час, визначені в SMS-повідомленні або талоні про реєстрацію. Для перегляду власних талонів щодо запису в електронну чергу, здійснення онлайн-оплати послуг та друку оплачених квитанцій використовуйте посилання «Мої талони».

Звертаємо увагу на те, що система електронної черги функціонує централізовано в автоматизованому режимі, і працівники територіальних підрозділів ДМС України не мають технічної можливості впливати на її роботу.

Скільки коштує оформлення закордонного паспорта?

На сьогоднішній день при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон у звичайному режимі громадяни оплачують вартість адміністративної послуги (352 грн.) та вартість бланку (330 грн.). Це при оформленні документа протягом 20 робочих днів. У випадку оформлення документа протягом 7 робочих днів, сума вартості адміністративної послуги подвоюється (і складає відповідно 704 грн.). Таким чином вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон становить 682 грн (оформлення протягом 20 робочих днів) або 1034 грн (оформлення протягом 7 робочих днів). 

Який перелік документів, що подаються заявником для оформлення закордонного паспорта?

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон особі, яка досягла 16-річного віку, подаються наступні документи:

-- паспорт громадянина України;

-- документи, що підтверджують сплату адміністративного збору;

-- паспорт для виїзду за кордон, що підлягає обміну (при наявності).

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон особі, яка досягла 16-річного віку та документувалась паспортом громадянина України органом ДМС, які тимчасово призупинили свої повноваження, подаються такі документи:

-- паспорт громадянина України (у разі подання заявником для оформлення паспорту для виїзду за кордон паспорта громадянина України зразка 1994 року здійснюється ідентифікація особи, зокрема, за даними, що містяться в картотеках територіального підрозділу ДМС, у випадку, якщо картотеки заяв про видачу паспорта територіального підрозділу ДМС не збереглися, відсутня будь-яка інформація в наявних обліках територіального органу ДМС, запити щодо перевірки документів та зазначеної заявником інформації надсилаються, зокрема, до МВС, Національної поліції, Мін’юсту, органів ДФС для отримання інформації з наявних державних та єдиних реєстрів, інформаційних баз, картотек, у тому числі фотозображення особи, яка дасть змогу ідентифікувати особу. В процесі перевірки береться до уваги вся інформація, яку повідомив заявник. Таким чином, надання всіх наявних документів (свідоцтво про народження, про шлюб, військове, водійське, пенсійне та службові посвідчення, відомості про навчання) не є обов’язковим, але може розглядатися, як додаткова інформація, що ідентифікує особу; 

-- документи, що підтверджують сплату адміністративного збору;

-- паспорт для виїзду за кордон, що підлягає обміну ( за наявності ).

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон особі, яка не досягла 14-річного віку, подаються такі документи:

-- свідоцтво про народження;

-- документ, що посвідчує особу законного представника, та документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника, - у разі подання документів законним представником, крім випадків, коли законним представником є один із батьків;

-- документи, що підтверджують сплату адміністративного збору;

-- у разі оформлення паспорта для виїзду за кордон особі, яка не досягла 12-річного віку, подається одна кольорова фотокартка розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого образу обличчя особи шляхом сканування.

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон особі, яка досягла 14-річного віку, подаються такі документи:

-- паспорт громадянина України у формі ID - картки;

-- документ, що посвідчує особу законного представника, та документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника, - у разі подання документів законним представником, крім випадків, коли законним представником є один із батьків;

-- документи, що підтверджують сплату адміністративного збору.

Як дізнатись про стан готовності закордонного паспорта?

Отримати інформацію щодо стану оформлення біометричного документа можна на офіційному веб-сайті ДМС України, скориставшись сервісом «Перевірка стану оформлення документів».

Додаткову інформацію можливо отримати за телефонами гарячої лінії ГУ ДМС України (06273) 6-40-12 та (0629) 58-73-75.

Краматорський міський відділ Головного управління ДМС України в Донецькій області

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.