Генпрокурор Ірина Венедіктова приїхала на Донбас

Генпрокурор взяла участь у відкритті на Донеччині Консультативного центру з впровадження корекційних програм для кривдників.

Генпрокурор Ірина Венедіктова здійснює робочу поїздку на Донбас з метою проведення наради, під час якої заслухає звіти керівників обласних прокуратур, ключовим завданням яких є протидія посяганням на територіальну цілісність і недоторканність держави. Обговорюватиметься стан протидії злочинності в регіонах та розслідування кримінальних правопорушень, вчинених в умовах збройного конфлікту або пов’язаних зі збройною агресією, - повідомляє прес-служба Офіса Генпрокурора.

В рамках візиту Генпрокурор взяла участь у відкритті Консультативного центру з впровадження корекційних програм для осіб, які вчиняють насильство в сім'ї, в Костянтинівській міській територіальній громаді.

Консультативний центр для роботи з кривдниками створили у приміщенні Костянтинівського відділу №2 Краматорського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області. Тут функціонує спеціально обладнаний кабінет для роботи психологів із тими, хто вчиняє насильство у сім’ї.

У 2020 році м. Костянтинівка стало одним з 15 учасників програми «Міста, вільні від домашнього насильства». Створення спеціалізованої служби такого формату відбувалося у співпраці з Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні (UNFPA).

Генпрокурор зазначила, що цьогоріч протидію кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством визначено пріоритетом роботи органів прокуратури. Водночас, важливими кроками на шляху до подолання цієї глобальної проблеми є не лише притягнення кривдників до встановленої законом відповідальності, а й робота з ними, спрямована на їх виправлення.

ven2

Завданням центру буде, зокрема, протидія повторному домашньому насильству. Для Донецької області це перший заклад такого формату та спрямування.

В регіоні підготували 53 фахівці-психологи, які можуть надавати послуги з проведення корекційних програм для виправлення насильницької поведінки кривдників. Для їх направлення на проходження корекційних програм буде посилено міжвідомчу координацію правоохоронних та судових органів.

Ірина Венедіктова повідомила, що планується запровадження спеціалізації прокурорів щодо здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях цієї категорії та вже розробляються стандарти роботи з орієнтацією на кращі міжнародні практики.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.