Заява про екологічні наслідки

Реалізації проекту "Реконструкція Другого Донецького водопроводу Донецький напрямок Констянтинівський, Ясинуватський райони (ПК0 - ПК 218+78) - (ПК 55+79 - ПК 218+78)".

Робочим проектом передбачено реконструкцію водопровідних мереж, діаметром від 160 мм. до 500 мм. з демонтажем існуючих сталевих трубопроводів. Проектований водопровід загальною довжиною 19 327 м. із поліетиленових труб РЕ 100 SDR-11 та ПЕ100 SDR17 стійкий до зносу укладається на незначній відстані вздовж існуючих мереж.

Вплив на оточуюче середовище під час будівельних робіт з реконструкції інженерних мереж питного водопроводу носить тимчасовий характер, будівельний майданчик обмежений параметрами тимчасового відводу землі під будівельні роботи. Мінімальна відстань від житлової забудови до межі тимчасового відведення земельної ділянки під будівельні роботи складає 22 м. Проектом витримана захисна охоронна зона водогону. Траса водогону і будівельний майданчик розташовані на землях, які не використовуються.

Під час реконструкції основним джерелом впливу на атмосферне повітря стануть вихлопні гази будівельної техніки, запилювання дрібними фракціями будівельних матеріалів і ґрунту.

Вплив на оточуюче природне середовище проектованих інженерних мереж практично відсутній при дотриманні проектних рішень.

За договором підрядної організації з місцевими виконавчими органами під час капітального ремонту тверді побутові та частково будівельні відходи IV класу небезпеки будуть вивозитись на санкціоновані полігони ТПВ.

Проектом передбачається засипка траншеї котлованів вийнятим з них ґрунтом, рекультивація рослинного ґрунту після засипки.

Район будівельних робіт належить до освоєних, тому додатковий техногенний вплив на оточуюче середовище неможливий. При будівельних роботах з реконструкії використовується існуюча інфраструктура.

Реконструкція водопровідних мереж зменшить ризик виникнення аварійних ситуацій, покращить санітарно-епідеміологічний стан в населених пунктах.
Зобов’язання щодо здійснення проектних рішень, прийнятих згідно з нормами і правилами охорони навколишнього природного середовища та дотриманням екологічної безпеки при експлуатації беруть на себе Департамент ЖКГ Дон ОДА і ЦКДПВВЛ КП «Компанія «Вода Донбасу».

З матеріалами проекту та ОВНС можна ознайомитись в ПКБ ЦКДПВВЛ КП «Компанія «Вода Донбасу» за адресою: 84112, м. Слов’янськ, вул. Університетська, 13.

Пропозиції та зауваження до цієї заяви направляти за адресою: 84313, м. Краматорськ, бул. Машинобудівників, 20, Департамент ЖКГ Дон ОДА. 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.