Начальник Донецької ОВА просить допомогти повернутися до родини 12-річній дівчинці, яку депортували із Маріуполя до Донецька

17 березня під час авіаційного бомбардування загинув  батько дівчинки, Євген Обедінський, багаторазовий  чемпіон України з водного поло, екскапітан Національної збірної.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко звернувся до гуманітарних і правозахисних організацій, а також  до усієї світової спортивної спільноти з проханням  допомогти 12-річній дівчинці Кірі Обедінській, яку депортували із Маріуполя до Донецька,  повернутися до родини. Про це він написав у Facebook.

17 березня під час авіаційного бомбардування загинув  батько дівчинки, Євген Обедінський, багаторазовий  чемпіон України з водного поло, екскапітан Національної збірної.  Після смерті тата  Кіра залишилася круглою сиротою, оскільки маму вона втратила ще немовлям.

Зараз Кіра знаходиться у Донецьку - її депортували туди разом із людьми, з якими вона перебувала у сховищі. 

dev2

Є інформація, що документи у всіх тих, хто перебуває поруч з Кірою, росіяни забрали. Обіцяли зробити нові російські документи, щоб у подальшому відправити їх на територію РФ. 

«В Україні у Кіри є рідні. Просто зараз готовий забрати дівчинку до себе її дідусь, Олександр Обедінський, заслужений тренер України з водного поло. Це він на одній зі світлин поруч з Кірою - поблизу маріупольського драмтеатру, ще до війни. Вони щасливі й усміхнені... Звертаюся до гуманітарних і правозахисних організацій, а також  до усієї світової спортивної спільноти: допоможіть Кірі Обедінській повернутися до її родини», - написав Павло Кириленко. 

Він наголосив, що навіть дорослим важко уявити, через які страждання довелося пройти цій дитині. Вона має бути поруч зі своїми рідними, зі своїм дідусем та тими членами її родини, кому вдалося вирватися з блокадного Маріуполя на вільну територію України. 

«Так, ми з росіянами зараз воюємо. Але навіть на війні не можна забувати, що передусім усі ми - люди!», - написав очільник Донецької області.  

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.