«Ліга шкільного футболу» в Краматорську об'єднала півтисячі дітей

Алгоритм Ліги - пошук тренером вихованця, а не навпаки.

У 2017 році в Краматорську стартувала "Ліга шкільного футболу", яка об'єднала 17 загальноосвітніх установ. Сьогодні безкоштовні ігрові секції футболу відвідують 560 дітей. Про це у своєму блозі написав народний депутат України, обраний по мажоритарному округу міста Краматорська, Максим Єфімов, - передає УНН.

"Секції незабаром відкриються і в інших школах, де є футбольні майданчики. І тоді вже тисяча маленьких краматорців стануть вихованцями Ліги. Всі тренери мають необхідні сертифікати, а діти - забезпечені формою та м'ячами. Юних футболістів вчать правильно рухатися, дихати, розвивають їм відчуття м'яча і ставлять ігрову техніку", - зазначив Єфімов.

Алгоритм Ліги - пошук тренером вихованця, а не навпаки, - продовжив нардеп.

"Досвід роботи футбольної академії Аяксу - однієї з найкращих в світі - показує, що для відбору 20 перспективних вихованців, з яких виховають одного-двох професіоналів, потрібно переглянути тисячі кандидатів. Академія нараховує близько 70 скаутів в Голландії, а також має представників в країнах Африки, Південної Америки, Східної Європи. Вони знаходять майбутніх Ван Бастенів і Клюйвертів у секціях, школах і дворах, після чого кваліфіковані тренери відточують їх майстерність", - розповів він.

Мета "Ліги шкільного футболу" - створити унікальну систему виявлення юних талантів, - зазначає Єфімов.

"У рамках Ліги юних футболістів будуть супроводжувати до переходу в академії краматорського ФК "Авангард", "Шахтаря", інших українських клубів. Звідти вони зможуть стартувати в професійний футбол", - розповів нардеп.

fut2

Він також зазначив, що з 2019 року досвід Краматорська будуть впроваджувати в інших містах Донецької області: Слов'янську, Лимані, Бахмуті, Дружківці і Костянтинівці.

"Так сформуємо основу для пошуку талантів в масштабах всієї України і в рази розширимо поле для селекції клубних академій", - говорить нардеп.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.