Щаслива, що змогла заспівати гімн України на п’єдесталі

Ніка Шурда з Маріуполя виграла чемпіонат Європи зі стрибків у воду серед юніорок.

В столиці Румунії Бухаресті відбувся чемпіонат Європи зі стрибків у воду серед юніорів спортсменів віком від 14 до 18 років. У складі збірної України Донеччину успішно представила 18-річна Ніка Шурда з міста Маріуполя – студентка Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, атлетка Школи вищої спортивної майстерності, тренером якої є Юлія Ліхачова, повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

plav3

За підсумками змагань у синхронних стрибках на 3-метровому трампліні в парі з Анною Арнаутовою із Києва Ніка здобула «золото». Українські дівчата впевнено пройшли увесь фінал, захопивши лідерство з самого першого стрибка і набравши 257.40 балів – більше, ніж у суперниць зі Швеції, Великої Британії, Німеччини, Хорватії, Італії, Чехії, Туреччини, Греції, Швейцарії.

- Я дуже щаслива, що у змозі прославляти мій рідний Маріуполь та змогла заспівати гімн України на п’єдесталі чемпіонату Європи, – написала Ніка Шурда на своїй сторінці в Instagram. – Кожна з нас пройшла багато труднощів перед цим золотом, я шалено вдячна тренерам, які нас готували, хорватській федерації зі стрибків у воду за те, що в такі складні часи дали нам базу для тренувань, та, звичайно ж, я вдячна своїм батькам за те, що завжди вірили в мене й підтримували. Це золото ми присвячуємо всім воїнам, які захищають нашу країну, і продовжуємо працювати на своєму фронті, підіймаючи прапор України на змаганнях. Всім щиро дякую за підтримку та привітання.

plav1

Загалом команда України виборола в Бухаресті вісім нагород (чотри золоті та чотири бронзові), посівши в заліку серед 22 країн друге місце після Італії.

За матеріалами  управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.