«Фенербахче» відхрестився від своїх фанатів

Турецький клуб не хоче відповідати за скандування своїх уболівальників у поєдинку із "Динамо".

Війна - це не хоробрість, це боягузтво! Ні - війні! З такою офіційною заявою виступило керівництво "Фенербахче" після скандалу з власними вболівальниками. У зверненні сказано, що клуб не підтримує поведінку фанатів під час матчу-відповіді кваліфікації Ліги чемпіонів проти "Динамо".

Більше того, у ньому звинувачують київський клуб у провокації. На думку турецької сторони, до підтримки трибунами керівника Кремля - ​​Путіна - призвела присутність на лаві запасних динамівців голкіпера Дениса Бойка.

"У матчі проти київського "Динамо", зіграному на нашому полі у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів UEFA, після голу суперника, було чути кричалки з частини трибун. Ми робимо цю заяву проти дискурсу, який жодним чином не відображає спільну позицію нашого клубу. Як футбольний клуб "Фенербахче", ми завжди дбаємо про підвищення обізнаності щодо соціальних та гуманітарних проблем як у нашій країні, так і у світі. Ми розглядаємо це як відповідальність. Наш клуб першим відреагував на події 24 лютого 2022 року, що стали початком військового процесу.

Ми хотіли б ще раз підкреслити наше повідомлення, яке ми передали всіма нашими офіційними каналами: "Війна – це не хоробрість, це боягузтво! Ні - війні!".

Крім того, одним із найяскравіших прикладів цієї чутливості є товариський матч, який ми зіграли з донецьким "Шахтарем" на своєму полі у квітні, щоб привернути увагу до миру в Україні та зробити свій матеріальний та моральний внесок. Ми приймали донецьку команду "Шахтар" у нашій країні протягом кількох днів.

Як футбольний клуб "Фенербахче", наша позиція з цього питання та наше ставлення від першого дня процесу відомі громадськості. На 58-й хвилині вчорашнього матчу перебільшені рухи деяких гравців команди суперника, особливо запасного воротаря (Деніса Бойка), який у минулому грав за команду з нашої країни (Бешикташ), викликали хвилювання трибун та реакцію, яка тривала лише 20 секунд у 120-хвилинному. матчі.

Якою б не була причина ми, як спортивний клуб "Фенербахче", не приймаємо реакцію, яка виникає на деяких наших трибунах. Було б нечесним підходом приписувати цей дискурс, який ніколи не відображає позицію та цінності нашого клубу, усім нашим уболівальникам і покладатиме відповідальність на наш клуб. У зв'язку з цим порядком денним ми, як спортивний клуб "Фенербахче", ще раз нагадуємо громадськості про нашу позицію, згідно з якою спорт і політика завжди мають бути відокремлені один від одного", - йдеться у повідомленні "Фенербахче".

Нагадаємо, після першого голу українського клубу шанувальники команди-господарки навіщось почали скандувати ім'я керівника Кремля - Путіна.

Мірча Луческу не прийшов на післяматчеву прес-конференцію через фанатів "Фенербахче". 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.