Футбольний клуб «Ліверпуль» виставили на продаж

Сума угоди може сягнути $5 мільярдів.

Американські власники англійського футбольногог клубу "Ліверпуль" - Fenway Sports Group Holdings - розглядають можливість продажу клубу

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

У разі продажу угода може стати однієї з найдорожчих у спорті за всі часи.

За словами співрозмовників агентства, Fenway Sports Group працює з Goldman Sachs Group і Morgan Stanley, оцінюючи інтерес покупців до клубу Англійської прем'єр-ліги.

Компанія Fenway Sports Group Holdings, найбільш відома в США як власник бейсбольної команди Boston Red Sox, придбала "Ліверпуль" приблизно за 300 млн фунтів стерлінгів у 2010 році в американських бізнесменів Джорджа Гіллета та Тома Хікса.

За словами аналітика GlobalData Конрада Віачека, "Ліверпуль" може у разі завершення угоди стати одним із найдорожчих спортивних активів в історії.

Віачек вважає, що продаж "Ліверпуля" може принести американським власникам понад 5 млрд доларів - за його словами, клуб заробить 160 млн дол від своїх спонсорських угод лише за сезон 2022-2023.

"Ліверпуль" - один з найбільших клубів світового футболу і один із найуспішніших в Англії.

В останні роки команда під керівництвом німецького фахівця суттєво покращила результати: у 2019 році "Ліверпуль" виграв Лігу Чемпіонів, а у 2018 та 2022 роках програвав у фіналах ЛЧ мадридському "Реалу". У 2020 році "Ліверпуль" виграв свій перший чемпіонський титул в Англії в епоху АПЛ.

"Інвестори з Америки та Близького Сходу, ймовірно, будуть серед тих, хто зацікавиться покупкою "Ліверпуля", враховуючи їх сильний апетит до впливу на найбагатшу футбольну лігу світу.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.