Дворазовий олімпійський чемпіон продав свої золоті медалі заради допомоги ЗСУ

Спортсмену вдалося виручити понад 100 тисяч доларів.

Найтитулованіший веслувальник в історії України, дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Чебан з аукціону три свої медалі Ігор у Пекіні, Лондоні та Ріо (два «золота» і «бронзу»), щоб допомогти ЗСУ. Титулованому спортсмену вдалося виручити понад 100 тисяч доларів.

«Аукціон уже закінчився. Він відбувся не зовсім так, як планували, але досить непогано, — цитує Юрія Чебана „ТСН“. — Ми намагалися привернути увагу через американські медіа. Про нас писали The Washington Post, AP News, TMZ Sport. Заробили понад 100 тисяч, і це лише початок. Ми не орієнтувалися на ціну, але хотіли зібрати якомога більше грошей. Нам давали оцінку у 150 тисяч доларів. Вийшло трохи менше, але ми вдячні».

За словами 36-річного Чебана, йому було шкода розлучатися зі своїми нагородами, але він розумів, що вони можуть принести користь країні.

«Справді шкода, але я впевнений, що ці медалі повинні принести більше, ніж просто лежати на полиці, — зазначив спортсмен. — У певний момент країна мені надала хороші можливості, і я хочу відплатити тим самим. Ці медалі ще принесуть користь. Я впевнений, що мій приклад може змусити багато кого вчиняти так само, як мене на цей вчинок надихнув Слава Медведенко, котрий на цьому ж аукціоні продав свої нагороди».

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.