Росіян допустили до турнірів з муей-тай, Україна відмовилася від участі

Національна федерація обурена таким рішенням і вже відправила Міжнародній асоціації протест.

Росіяни та білоруси зможуть брати участь у змаганнях з тайського боксу. Таке рішення ухвалила Міжнародна федерація асоціацій муей-тай (IFMA).

Таке дивне рішення не могло залишитись без реакції з боку Української федерації з цього виду спорту. Вітчизняні чиновники оголосили про свій протест таким рішенням. Крім того, в офіційному листі IFMA українці повідомили, що бойкотуватимуть усі змагання, в яких виступатимуть атлети з країн-агресорів.

"У той час, коли весь цивілізований світ намагається зупинити російську агресію в Україні, IFMA на 2023 рік вирішила надати дозвіл спортсменам з тайського боксу з Росії та Білорусі брати участь у змаганнях, які вона організовує - у статусі нейтральних атлетів без прапора та гімну.

Це викликало хвилю справедливого обурення і гніву в українській сім’ї тайського боксу та в інших країнах, що нас підтримують.

Ми глибоко розчаровані рішенням IFMA і вирішили відмовитися від участі у всіх спортивних заходах, що проводяться IFMA, а також у Всесвітніх іграх - до усунення Федерацій тайського боксу росії та білорусі від участі у змаганнях у будь-якому статусі.

Українські спортсмени не хочуть і не будуть не тільки тиснути руку, а й ступати на ринг зі спортсменом, країна якого вбиває його українську сім’ю", - йдеться в листі.

Джерело: "Кореспондент"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.