У НОК повідомили, скільки спортивних об'єктів уже зруйнували окупанти

Вадим Гутцайт повідомив нові дані про пошкоджену кремлівськими військами інфраструктуру.

Спортивна влада України повідомила, яких збитків вже завдало повномасштабного вторгнення кремлівських військ до нашої країни.

За інформацією міністра молоді та спорту України та президента НОК України Вадима Гутцайта, постраждали вже понад 300 об'єктів. А загальна сума втрат сягнула чверті мільярда доларів.

"320 спортивних об'єктів вже постраждали через воєнну агресію Росії на території України. 87 з них - зруйновані повністю або знищені частково. Розмір втрат досягає понад 250 млн доларів.

За уточненою інформацією, стало відомо про суттєві та масові руйнування спортивної інфраструктури у Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській областях.

Наприклад, у Миколаївській області, в 11 селах Первомайської об'єднаної територіальної громади усі спортивні зали, у тому числі комплекс культури та спорту, фактично у непридатному стані.

Новий біль - це зруйнована інфраструктура Херсона. За попередньою інформацією, у містах та селах області зруйновано та пошкоджено 24 об'єкти спортивної інфраструктури, 21 з яких - за останні кілька тижнів.

На жаль, "різдвяне перемир'я" російською - це нові руйнування спортивної інфраструктури.

Кадри пожежі з льодової арени "Альтаїр" у Дружківці Донецької області внаслідок прямого влучення ракети окупантів бачив, мабуть, увесь світ.

Перших руйнувань арена зазнала ще 16 травня минулого року. Вже з того часу її не можна було використовувати за призначенням.

Але кілька місяців вона служила як гуманітарний штаб для цивільного населення, і час від часу зазнавала нових ушкоджень. Після останнього її навряд чи вдасться відновити.

Завдяки роботі наших ППО без істотних руйнувань у період новорічних свят обійшлося у столиці, яка кілька разів страждала від цілеспрямованих обстрілів.

Напередодні Нового року лише уламки ракети впали на стадіон Темп, а в останній день 2022-го отримали пошкодження корпуси та спорткомплекс КНУ імені Т. Шевченка.

Загалом найбільше спортивних об'єктів зруйновано у Луганській - 89, Донецькій - 61, Харківській - 46, Миколаївській - 27, Херсонській - 24, Київській - 21, Дніпропетровській - 15, Чернігівській - 12, Сумській - 11, областях.

Ворог знищує наші спортивні комплекси, стадіони та палаци, але не знищить український спорт та силу духу.

Після Перемоги ми все відновимо та відбудуємо. Проте весь світ має знати, що відбувається в Україні", - написав Гутцайт.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.