Чи псується батарея смартфона, якщо заряджати його всю ніч?

Зарядка протягом ночі сама по собі не становить небезпеки для вашої батареї. Реальною проблемою є висока температура та перегрів.

У мережі є багато порад та міфів про те, що шкідливо для батареї вашого телефону, а що може покращити та продовжити її роботу. У блозі компанії Selby розповіли, як на телефон впливає довга зарядка - наприклад, протягом усієї ночі.

Найпопулярніший міф про нічну зарядку говорить, що вона може призвести до "перевантаження" акумулятора. Це неправда, адже всі сучасні смартфони мають захист від перезаряджання повністю зарядженої батареї.

Як тільки батарея досягає 100%, вона перестає заряджатися. Після цього пристрій починає працювати від мережі змінного струму, а не від батареї. Зрештою, незалежно від того, чи користуєтеся ви телефоном, його заряд впаде до 99%. У цей момент ваш телефон буде заряджатися до 100%, але цей процес не розряджає вашу батарею швидше, ніж при звичайному використанні.

Зарядка протягом ночі сама по собі не становить небезпеки для вашої батареї. Реальною проблемою є висока температура та перегрів.

Сильна спека або мороз – одна з головних загроз для батареї. Apple публічно заявила, що температура вище 35 градусів за Цельсієм може призвести до незворотного скорочення терміну служби акумулятора. Це стосується і внутрішньої температури, а не лише погоди зовні. Якщо пристрій не вентилюється належним чином, він може досить легко перегрітися.

Ось де небезпека може виникнути під час нічної зарядки. Безперервна зарядка споживає енергію та виділяє деяку кількість тепла. Ваш телефон може перегрітися, якщо не зможе віддавати достатньо тепла. Це відбувається, коли він загорнутий у ковдру або засунутий під подушку.

Якщо залишаєте телефон заряджатися на ніч, краще розмістити його на тепловідвідному матеріалі. Як альтернативу спробуйте розумну розетку, яка відключається через певний час. Також ніколи не підключайте телефон до мережі, коли він занадто гарячий чи холодний.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.