ChatGPT тепер доступний в Україні

Програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих росією територіях, щоб її не використовували  її для антиукраїнської пропаганди. 

Чат-бот від стартапу OpenAI тепер доступний в Україні, проте не працюватиме на тимчасово окупованих РФ територіях.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"ChatGPT тепер доступний в Україні. Команда Мінцифри довго працювала над цим рішенням — офіційні листи, дзвінки та зустріч з керівництвом" – йдеться в повідомленні. 

За словами міністра, Україну вилучили зі списку країн, у яких заблоковано ChatGPT. Програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих росією територіях, щоб її не використовували  її для антиукраїнської пропаганди. 

***

Восени 2022 року американська технологічна компанія OpenAI представила чат-бот ChatGPT, який працює на мовній моделі штучного інтелекту (ШІ) GPT3.5. Цей алгоритм, запевняють розробники, може виконувати будь-які завдання.

Відразу після появи чат-бот набрав шаленої популярності. Його успіх пояснюється вмінням відповідати максимально наближено до людської мови і, що не менш важливо, контекстуально розуміти свого співрозмовника.

Такі можливості чат-бот отримав від мовної моделі (LLM), яка навчалася за допомогою величезних обсягів даних.

Для ChatGPT такими масивами даних стали Reddit (сайт, що поєднує соцмережу та форум) і Twitter, де штучний інтелект аналізував публікації користувачів, щоб відповідати максимально наближено до людини.

Популярність чат-бота розвивалася надзвичайно швидко. Уже в січні ChatGPT мав 100 млн активних користувачів. Історія його популярності чи не найбільш масштабна з моменту появи інтернету.

Для порівняння: TikTok знадобилося дев’ять місяців після глобального запуску, щоб охопити аналогічну кількість користувачів, Instagram – 2,5 року.

За матеріалами "Економічної правди"

 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.