На Amazon - бум на книги, написані ChatGPT

Китай вже побачив у технології загрозу з приводу нецензурваних відповідей чат-бота на основі штучного інтелекту на запити користувачів.

На Amazon почали продавати друковані та електронні версії книг, написані штучним інтелектом (ШІ) ChatGPT або в співавторстві з ним.

Про це пише Reuters.

Скориставшись можливостями ШІ свою першу книгу написав продавець зі штату Нью-Йорк Бретт Шиклер.

Використовуючи програмне забезпечення ШІ, яке може генерувати блоки тексту з простих підказок, Шиклер створив 30-сторінкову ілюстровану дитячу електронну книгу за лічені години, запропонувавши її для продажу в січні через видавничий підрозділ Amazon.

Книга "Мудра маленька білочка: історія про заощадження та інвестиції", доступна в магазині Amazon Kindle за 2,99 долара або 9,99 долара за друковану версію.

Як розповів Шиклер, з її продажу він отримав менше 100 доларів. Хоча це може здатися небагато, цього достатньо, щоб надихнути його писати інші книги за допомогою програмного забезпечення.

Станом на середину лютого в магазині Amazon Kindle було понад 200 електронних книг, у яких ChatGPT вказано як автор або співавтор, зокрема "Як писати та створювати вміст за допомогою ChatGPT", і їхня кількість щодня зростає. 

Крім цього, на Amazon навіть з’явився новий піджанр: книги про використання ChatGPT, повністю написані ChatGPT.

Однак через характер сервісу й те, що багато авторів не повідомляють про те, що вони його використовували, майже неможливо отримати повну інформацію про те, скільки електронних книг може насправді бути написано ШІ.

***

Тим часом у Китаї регулятори заборонили великим китайським технологічним компаніям пропонувати доступ до послуг ChatGPT громадськості на тлі зростаючої тривоги в Пекіні з приводу нецензурваних відповідей чат-бота на основі штучного інтелекту на запити користувачів.

Про це пише Nikkei Asia з посиланням на ознайомлені джерела.

Зазначається, що Tencent Holdings і Ant Group, фінтех-філія Alibaba Group Holding, отримали вказівку не пропонувати доступ до послуг ChatGPT на своїх платформах ні безпосередньо, ні через третіх осіб.

"ChatGPT, розроблений стартапом OpenAI за підтримки Microsoft, офіційно не доступний в Китаї, але деякі інтернет-користувачі змогли отримати до нього доступ через сервіси VPN.

Сторонні розробники також випустили десятки "міні-програм" у соцмережі WeChat компанії Tencent, які стверджують, що пропонують послуги з ChatGPT", - пише видання.

Під тиском регуляторних органів Tencent призупинила роботу кількох таких сервісів, незалежно від того, чи були вони пов'язані з ChatGPT, чи насправді були копіями, розповіли Nikkei джерела.

Це не перший випадок, коли Китай блокує іноземні портали або додатки. Так, раніше Пекін заборонив десятки відомих американських веб-сайтів і додатків: у  2009-2010 роках він заблокував Google, Facebook, YouTube і Twitter. У 2018-2019 роках були заборонені Reddit і Вікіпедія.

За матеріалами "Європейської правди"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.