Google додасть автоматичні субтитри та їх переклад українською в браузер Chrome

Live Translation дозволяє створити субтитри українською до будь-якого фільму чи серіалу, який ви хочете дивитися в оригіналі.

Google додав технологію Live Translate, яка дозволяє розпізнавати мову на пристрої одним натисканням та автоматично створює субтитри до медіаконтенту, в попередню тестову версію браузера Chrome.

Як повідомляє Gizmodo, якщо відповідне оновлення потрапить в реліз, користувачам стануть доступні не лише автоматичні субтитри, а і їх переклад на інші мови в реальному часі.

perevod1

Браузер Chrome може незабаром нарешті отримати функцію, яка досі була доступна лише для смартфонів Google Pixel. 6 квітня користувач Reddit і тестувальник бета-версії Chrome Canary під ніком Leopeva64 опублікував кілька скріншотів, які демонструють майбутню функцію субтитрів Live Translate у браузері Google.

perevod2

Зі скріншотів відомо, що початково живі субтитри будуть доступні лише для шести мов: англійської, французької, німецької, італійської, японської та іспанської. Проте крім цього, користувачі отримають можливість синхронного перекладу субтитрів аудіо будь-якої з цих шести мов на свою рідну мову, якщо вона є в списку підтримуваних (українська є).

Google працює над Live Translation принаймні з 2020 року. Компанія вперше представила Live Translate з Google Pixel 6 ще у 2021 році, і користувачі вже два роки очікували, коли ця функція з’явиться у браузері Chrome.

Фактично вона дозволяє створити субтитри українською до будь-якого фільму чи серіалу, який ви хочете дивитися в оригіналі, але переживаєте за знання іноземної мови. Крім того, вона дозволяє дивитися відеоконтент будь-якою з підтримуваних для створення субтитрів мовою, та загалом розуміти, про що йдеться.

Джерело: "AIN"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.