Фріланс - робота 21 століття?

Сьогодні знайти роботу віддалено - це не так, складно, як може здатися. Роботодавці зрозуміли, що робота вдома вигідна для обох сторін.

Це означає, що співробітники отримують комфортні умови для роботи, а значить їх коефіцієнт продуктивності зростає. При цьому роботодавець може заощадити на оренді приміщення та інших витратах.

Пошук фрілансера - це другий важливий нюанс у розвитку не тільки інтернет-заробітку, а й малого і середнього бізнесу. Як показує практика, наймання вільних професіоналів допомагає в розвитку невеликих компаній за рахунок створення і просування сайтів. Така співпраця має кілька переваг:

Зручне співробітництво - обговорення всіх нюансів з людиною, яка знає свою справу, а не з менеджером компанії.

Вигідні умови співпраці - можна узгодити вартість замовлення, і швидше за все ціна буде нижчою, ніж при співпраці зі спеціалізованою компанією.

Що таке фріланс?

Поняття фрілансер приписують прозаїку Вальтеру Скотту, однак, це слово вживалося і до нього, але набуло популярність лише після «Айвенго». З англійської термін в буквальному розумінні означає «вільний художник». Пояснити таке трактування просто, адже головна перевага фрілансу- це робота на себе за зручним графіком прямо з дому в режимі онлайн.

До головних напрямків віддаленої роботи можна віднести:

  • SMM-діяльність - онлайн-маркетинг, який здійснюється за рахунок просування акаунтів замовників через соціальні мережі та інші джерела інформації.
  • Веб-дизайн - різновид дизайнерської діяльності, яка спеціалізується на розробці сайтів і додатків.
  • Графічний дизайн - створення логотипів, обробка фотографій і зображень.

Крім цього, спеціалізовані сайти пропонують великий вибір і інших видів діяльності. Це може бути як допомога з кресленнями, завданнями, так і послуга «Залишити відгук» і інше.

Для того, щоб стати успішним фрілансером, який буде користуватися попитом у замовників, одного професіоналізму мало. Важливо дотримуватися наступних правил:

  • Активний користувач. Прояв активності і сумлінне ставлення до замовлення допоможуть досягти успіху в сфері фрілансу.
  • Гідне портфоліо. Важливо спочатку завести портфоліо готових проектів і регулярно його поповнювати новими видами робіт.
  • Розширення аудиторії. У цьому допоможе використання різних бірж, агрегаторів, сайтів та інших інтернет-ресурсів з пошуку замовників.

Віддалена робота: Переваги і недоліки

Перед тим, як зануритися в світ фрілансу, важливо ознайомитися як з сильними, так і слабкими сторонами цієї діяльності. До плюсів можна віднести:

  • Незалежність: вийде працювати на себе, в будь-якому місці і в будь-який час.
  • Сім'я і робота: можливість більшої участі в суспільному та приватному житті.
  • Низький поріг для організації роботи: немає потреби оплачувати оренду, ремонт приміщення, а також витрачатися на одяг, проїзд і т.д.

Незважаючи на велику кількість переваг віддаленої роботи, що робить її все більш популярною, все ж є і мінуси. Початківцям фрілансерам потрібно бути готовим до:

  • Дисциплінованості: самостійний пошук замовлень, виконання їх, організація робочого часу.
  • Нестабільний дохід: від незалежних обставин сума місячної зарплатні може сильно коливатися.
  • Відсутність соціальних гарантій: фріланс не має на увазі оплату лікарняного, відпустку і декрет.
  • Шахрайство: завжди є ризик зіткнутися з обманом або недобросовісними замовниками, колегами.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.