Електропили: різновиди, особливості, переваги

З кожним роком з’являється все більше інструментів, без яких важко уявити діяльність будь-якого відповідального господаря.

Електропила в цьому сегменті зайняла своє почесне місце. Вона є незамінною помічницею під час осінньої заготівлі дров, розчищенні дерев та кущів на прибудинкових ділянках та в інших дрібних господарських роботах. На сьогодні електропили, з асортиментом яких ви можете ознайомитися на сайті https://trudovik.com.ua/ua/shop/category/sadovaja-tehnika/electropili або інших аналогічних ресурсах, вражають своєю різноманітністю та додатковим функціоналом.

Як же серед них не розгубитися і зробити правильний вибір? Особливо, якщо раніше у вас не було такого інструменту? Спробуймо дізнатися разом!

Найпоширеніші різновиди електропил

Насправді, з таким інструментом кожний із нас уже неодноразово стикався у звичайному житті, побуті та професійній діяльності. Можна виділити чотири основних різновиди електропил:

  • дискові;
  • електроножові;
  • шабельні;
  • ланцюгові.

З допомогою дискових електричних пил можна швидко обробити найбільший асортимент будівельних матеріалів. Наприклад, пластик, фанеру, дерево, метал тощо. Для кожного типу матеріалу застосовують певний тип дисків.

Електроножові пили ще називають універсальними. Вони підходять для обробки найрізноманітніших матеріалів. Їхня продуктивність дійсно вражає й не може навіть порівнюватися зі стандартною ножівкою. Такі інструменти використовують як для садових робіт, так і для внутрішнього застосування.

Для обробки текстур, що розташовані у важкодоступних місцях, застосовують шабельні пили. Такі вироби відрізняють довжиною робочого полотна, що сягає 35 сантиметрів. Без шабельних електропил не обійтися під час покрівельних робіт та монтажу.

Для обрізування дерев та кущів, а також формування їхніх крон у паркових зонах, використовують ланцюгові плити. Вони відрізняються значною потужністю й легкістю використання.

Також ці інструменти відносять до двох груп згідно з розташуванням їхнього мотора. Вони бувають:

  • поздовжні;
  • поперечні.

У поздовжніх електропилах корпус є вузьким та витягнутим. У таких інструментах центр ваги досить збалансований. Такі пили ідеально підходять для зрізання гілок та роботи у важкодоступних місцях. Ними найпростіше управляти.

Поперечні електропили відрізняються укороченим корпусом. Під час своєї роботи вони можуть повертатися. У них немає редуктора. У роботі з такими пилами оператор відчуває певні незручності. Зате такі інструменти найкраще підходять для побутового використання. Вони легкі та компактні.

Переваги електричної пили

Як ви вже зрозуміли, такий інструмент здійснює свою роботу виключно з допомогою джерела струму. Тому електричні пили не можна застосовувати на територіях, розташованих далеко джерел живлення. Однак можливо знайти слушну альтернативу. Зараз великою популярністю користуються пристрої, що працюють із допомогою літій-іонних батарей. Краще, якщо в комплект до електропили йде відразу два таких акумулятора (з одним ви будете працювати, а інший у цей момент заряджатиметься).

Найсуттєвішими перевагами роботи з електричними пилами є:

  • простота управління інструментом;
  • універсальність застосування;
  • малошумність;
  • мінімальна вібрація;
  • економічність застосування (витрати на пальне відсутні);
  • екологічність;
  • доступна ціна.

За всіх своїх переваг електричні пили мають і один суттєвий нюанс, який треба обов’язково враховувати під час їхньої експлуатації. Мова йде про використання інструмента під час дощу або в приміщеннях із підвищеним рівнем вологості. В таких умовах робота з електропилою просто неприпустима, адже може спричиняти виникнення надзвичайної ситуації й зашкодити життю та здоров’ю оператора.

Також треба враховувати, що під час використання електропили необхідно постійно робити перерви. Тоді система не перегрівається й буде й надалі відмінно працювати. Маневреність інструмента також дещо обмежена, адже залежить від довжини шнуру.

Поради щодо вибору електричної пили

Щоби підібрати найкращий варіант такого інструменту, необхідно звернути увагу на такі його характеристики:

  • довжина шини;
  • ланцюговий крок;
  • розташування двигуна;
  • потужність;
  • бренд виробника.

Усі названі особливості необхідно підбирати в індивідуально, аналізуючи, насамперед, для яких сама робіт ви купуєте електричну пилу. Також необхідно враховувати, що ціна такого виробу впливає на його якість. Не може дешевий інструмент китайського виробника прослужити вам багато років. До того ж вартість його ремонту обійдеться вам у кругленьку суму. Краще вибирати електропилу виробництва таких брендів, як Makita, Зеніт, BOSCH, McCulloch тощо.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.