Сезонна робота на літо: куди піти і скільки платять

Статистика показує, що дуже велика кількість українців, мова йде про понад мільйон громадян, за період пандемії просто з різних причин втратили роботу і заробили статус безробітних. Більш того, дана цифра постійно збільшується.

Основна проблема цього полягає в тому, що люди просто не можуть нікуди влаштуватися, та й вакантних місць не так багато, як хотілося б. Експерти впевнені, що з наближенням літньої сезонної роботи дана цифра трохи скоротитися. Однак, сезонні роботи рано чи пізно мають властивість закінчуватися. Отже, якщо ситуація в країні не зміниться в кращу сторону, рівень безробіття продовжить рости, як і раніше.

Дослідження показали, що багато українців мріють про те, щоб хоча б на сезонну роботу переїхати ближче до місця сезонної роботи, так як далеко не у всіх містах передбачена можливість подібного характеру, саме з ціх причин в цьому році так популярна робота в інтернеті без відвідування офісу.

Куди ж найкраще переїхати, щоб влаштуватися на сезонну роботу?

Цим питанням вже давно задаються багато експертів. Посилаючись на свої публікації вони розповідають про історії інших українців, які живуть тільки завдяки такому виду роботи. Вони просто певний час працюють, заробляють гроші, а потім, практично рік, живуть на зароблені кошти. Це не дивно, адже за сезонну роботу можна отримати непогані гроші, яких вистачить прожити до наступного сезону. Головне, в цьому випадку не ставитися марнотратно до зароблених коштів.

Центр зайнятості сьогодні може відправити своїх громадян в такі місця, де займаються вирощуванням ягід і овочів. Багатьом простіше, так як всі ці місця знаходяться в безпосередній близькості. Є й такі, які потрібно добиратися кілька десятків кілометрів, в цьому випадку справи йдуть трохи гірше.

Статистика показує, що на такій роботі кожен працівник може розраховувати на заробітну плату в 1000 гривень за місяць. Однак, коли ягід більше звичайного можна заробити набагато більше. Наприклад, середня вартість одного кілограма полуниці становить 5 гривень. Отже, 1000 гривень можна заробити за півтора дня.

Безумовно, є такі люди, які не дуже люблять працювати з землею. У таких громадян є можливість також влаштуватися на сезонну роботу. Правда в цьому випадку робота буде сильно відрізнятися. Доведеться попрацювати офіціантом, барменом, різноробочим.

Експерти впевнені, що в цей час кожен бажаючий без проблем зможе знайти підходящу роботу, щоб заробити непогані грошові кошти. Головне, з розумом скористатися представленим нагодою.
На всі ці моменти необхідно звертати увагу при виборі вакансії.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.