Право на зброю для українців

Очільники Міноборони та МВС виступили за лібералізацію та легалізацію зброї.

Зараз у застосунку "Дія" проходить опитування щодо обігу вогнепальної зброї в Україні. Над цим питанням вже бились роками, але здається, зараз є всі шанси, що українці отримають унормування обігу зброї, порядку її застосування, а головне - лібералізацію.

І хоча саме опитування в Дії, звісно не матиме будь-якої юридичної сили, одразу обидва "силових" міністри висловились за кардинальні зміни. Зокрема свої думки висловили міністр оборони Олексій Резніков та очільник МВС Денис Монастирський, - повідомляє "Defense Express".

"Не може бути в країні протягом 30 років ситуація, коли зброя в країні є, а закону про обіг зброї - немає. Навіть мисливську зброю регулюють відомчі акти - накази МВС. Тому необхідно приймати закон та розділити її на мисливську, стрілецьку, для самозахисту, спортивну і т.д.", - заявив Олексій Резніков під час відкриття виставки знищеної рашиської техніки на Михайлівській площі. До цього він відкрито заявив, що "Україні потрібна не тільки лібералізація, але й легалізація обігу зброї".

Очільник міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський також підкреслив, що 24 лютого вже змінило ставлення до зброї в Україні і якщо Путін вимагає "демілітаризації" України, то українці знають що йому відповісти.

"Розуміємо, що у просвітницьких цілях та у вихованні мають змінитися підходи до зброї і більшість українців мають розуміти, як володіти зброєю. Це показали перші дні російського вторгнення, коли були роздані десятки тисяч автоматів, пістолетів. І це, зокрема, сприяло що ми дали відсіч агресії у перші дні", - заявив Денис Монастирський.

Водночас слід зазначити, що справа не тільки у дозволі, а необхідності формування справжньої культури поводженню із зброєю. Створення всіх умов для того, щоб українці вміли її застосовувати.

"Це мають бути тири, змагання та полігони. Люди мають вчитися, щоб вони безпечно себе поводили зі зброєю, для себе та для оточуючих... Суспільство вже вміє тримати зброю у руках. Коли мені хтось каже, що "суспільство не готове" - це нісенітниця. Суспільство виросло до того, щоб захищати свою країну. І ми маємо це внормувати", - підкреслив міністр оборони.

Зазначимо, що питання організованого володіння зброєю суспільством, це вкрай важливий елемент загальної обороноздатності країни. У морпіхів США є гасло, що кожен морпіх - це в першу чергу стрілець.

Так і у рамках країни, боєздатність якої буде у рази вище, коли кожен громадянин - стрілець. Окрім того, організоване володіння зброєю - це підвищення відповідальності всього суспільства.

Також треба враховувати, що після перемоги в Україні залишиться доволі велика кількість зброї на руках. І будь-яке "закручування гайок" призведе лише до тінізації.

Нагадаємо, що для участі в опитуванні необхідно зайти у застосунок "Дія", натиснути на вкладку "Послуги" (внизу екрану) після чого вибрати "Опитування". Станом на публікацію цього матеріалу на питання щодо володіння українцями пістолетами відповіді розподілились наступним чином:

17,5% - пістолети можуть мати всі громадяни, які відповідають умовам закону, але носити зброю заборонено. Зберігати можна буде тільки вдома, використовувати в тирах і на стрільбищах.
64,2% - пістолети можуть мати всі громадяни, які відповідають умовам закону, і можуть вільно носити з собою в громадських місцях.
18,3% - проти, пістолети категорично не повинні бути в обігу серед цивільного населення.

ПО ТЕМІ:  Прадедам - можно и нужно, детям и правнукам - тюрьма

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.