Україна щодня втрачає до 100 бійців - міністр оборони

Олексій Резніков закликає прискорити поставки важкого озброєння.

Ситуація на фронті є важкою, Україна втрачає щодня до сотні військовослужбовців вбитими і до 500 пораненими. Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив у Фейсбуці.

За словами міністра, "російський Молох має у запасі ще багато засобів для пожирання людських життів задля задоволення свого імперського его".

Тому Україна наголошує на потребі у важкому озброєнні, і дуже швидко. "Ми довели, що у нас немає страху перед кремлем, на відміну від багатьох інших. Але ми, як країна, не можемо собі дозволити стікати кров'ю, втрачаючи наших кращих синів і доньок", - підкреслив Резніков.

Він назвав наступні цілі держави:

  • отримати значну кількість РСЗВ зразка НАТО та боєприпасів до них;
  • забезпечити повне заміщення деяких існуючих калібрів радянського зразка (гармати зношені, снаряди не виробляються або їх дуже мало) на платформи, які поширені в країнах НАТО і забезпечені боєприпасами;
  • домовитись з партнерами про перехід до постачання не у вигляді окремих платформ, а у вигляді цілісних підрозділів, що відразу готові до виконання бойових завдань (organic unit). Це значно підвищить ефективність на полі бою;
  • залучити сотні одиниць важкої бронетехніки, без якої неможливий ефективний контрнаступ. Слід враховувати, що радянська техніка переважно є застарілою і потребує приведення до бойового стану. А від партнерів поки Україна отримує достатньо легку броню, не завжди зі зброєю;
  • отримати бойові літаки та засоби ППО/ПРО для захисту неба.

Як підкреслив міністр оборони, він не може сказати, що задоволений темпами та кількістю постачання зброї. "Але водночас я безмежно вдячний країнам, які нас підтримують. Зокрема США, Великій Британії, Польщі, нашим балтійським друзям. Усім іншим державам, які допомагають стримувати російське зло", - зазначив Резніков.

Він відзначив роль українського суспільства, волонтерів, які завдяки швидкості та гнучкості успішно закривали і закривають цілу низку важливих потреб. Це стосується і БПЛА, і засобів зв’язку, і деяких інших компонентів, за якими держава працює ще не повною мірою.

Також очільник Міноборони зауважив, що "ми бачимо не тільки здобутки, але й помилки. Ми отримуємо усі сигнали, і критику теж. Ми знаємо свої недоліки і наполегливо працюємо, щоб їх виправити".

Головним здобутком Резников назвав збереження синергії усього військово-політичного керівництва. "Це наша перевага як країни, і ми не дамо її розхитати тим, хто вже працює з прицілом на рейтинги і політичні перспективи. Як я вже відзначив, усі, хто працює на оборону заради перемоги України — єдина команда. І наша спільна мета – здолати росію, як би складно це не було".

Водночас, наголосив міністр, ситуація на фронті є важкою, "ми втрачаємо щодня до сотні наших бійців вбитими і до 500 пораненими. кремль продовжує тиснути масою, буксує, наражається на потужний опір, зазнає величезних втрат. Але поки що має сили для просування на окремих ділянках фронту".

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.