Фонд «Повернись живим» придбав 10 українських безпілотних комплексів PD-2

До складу комплексів окрім дронів, входять і пересувні наземні станції управління.

Команда Фонду «Повернись живим», завдяки народній підтримці, придбала 10 вітчизняних безпілотних комплексів PD-2.

Про це організація повідомила у Facebook. 

До складу комплексів окрім дронів, входять і пересувні наземні станції управління.

Загальна вартість придбаних безпілотних комплексів складає приблизно 300 мільйонів гривень, або 8,5 мільйонів доларів.

10 комплексів — це 20 літаків PD-2 і 10 автівок на яких розміщені наземні станції. Ці авто переобладнані у пересувні командні пункти для управління дронами.

PD 2 2

Про дрон PD-2

PD-2 — це багатоцільові розвідувальні безпілотні комплекси вітчизняного виробництва. Розроблені українським UkrSpecSystems. Це безпілотники з радіусом польотів у понад 200 кілометрів.

Вітчизняний безпілотник має двигун внутрішнього згоряння. Сумарна протяжність маршруту польоту PD-2 (на одному баку) може сягати 1000 і більше кілометрів. Для злету PD-2 не завжди потрібна злітна смуга. Ці БПЛА мають можливість злітати вертикально.

БПЛА PD-2 може працювати у повітрі до 12 годин. Камери дрона мають п’ятикратний оптичний зум на тепловізорі та збільшення на денній камері до 30 крат. PD-2 може чітко визначати координати об’єктів у кадрі на відстані понад 5 кілометрів. Камера безпілотника може автоматично відслідковувати переміщення цілей.

Безпілотник використовує військові стандарти зв’язку з псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти, що робить його стійким до подавлення як навігації, так і каналів керування.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.