Більшість внутрішніх переселенців залишилися без роботи

Станом на 23 липня 9% внутрішньо переміщених осіб не мали жодного доходу з початку війни, а 35% повідомили, що місячний дохід їхньої сім'ї не перевищує 5 000 грн.

60% внутрішніх переселенців, які мали роботу до переїзду, втратили її. Про це свідчить опитування Міжнародної організації з міграції, яке проводили в другій половині липня.

"Ситуація із працевлаштуванням внутрішньо переміщених осіб залишається достатньо критичною і є однією з причин, які підштовхують людей до повернення", – йдеться в заяві МОМ.

На загальноукраїнському рівні цей показник є значно нижчим. За даними опитування групи Рейтинг, у липні кількість людей, які втратили роботу через війну, становила 39%.

Абсолютна більшість ВПО кажуть, що їхні доходи впали. Більше, ніж до війни, зараз заробляють тільки 3%.

Станом на 23 липня 9% внутрішньо переміщених осіб не мали жодного доходу з початку війни, а 35% повідомили, що місячний дохід їхньої родини не перевищує 5 000 грн, а це на 1 500 грн менше за мінімальну зарплату в Україні.

Утім, частка тих, хто зазначив, що їхня родина не має доходу, поступово зменшується. Це свідчить про те, що деякі ВПО могли знайти роботу за місцем переміщення або почали працювати віддалено.

Загалом в Україні зараз налічують понад 6,6 млн внутрішньо переміщених осіб. Ця кількість становить 15% від загального населення України і дещо зросла порівняно з кінцем червня. Люди продовжують їхати зі сходу, півдня та півночі країни.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.