На військовому аеродромі у Криму пролунали вибухи

В Новофедорівці базуються бомбардувальники Су-24 та винищувачі Су-30.

На військовому аеродромі "ВКС" РФ у тимчасово окупованому Криму сталася "бавовна" – у соцмережах та російських ЗМІ з’явилася низка повідомлень з фото та відео ураження військового об’єкту РФ, що розташований поблизу села Новофедоровка.

Наразі відомо, що перший вибух був близько 15 години за місцевим часом – водночас станом на 16:31 повідомляється про 15 вибухів – зазначається, що було уражено військовий аеродром першого класу, де розташовується навчально-тренувальний комплекс "Нитка".

Крім того, місцеві повідомляють, що орієнтовно кожну хвилину чують звуки, схожі на детонацію боєприпасів, а також говорять про велику кількість швидких, які прямують до Новофедорівки – туди ж має приїхати й так званий "голова" тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов.

kri2

У мережі викладають супутникові знімки техніки, яку окупанти розташовували на ураженому аеродромі.

Звичайно, найцікавіше тут те, що уражений об’єкт знаходиться на відстані щонайменше 230 км від місця, з якого теоретично могли бути завдані удари по аеродрому. Водночас станом на сьогодні офіційно не повідомлялося про передачу ЗСУ озброєння, яке могло б вдарити на таку відстань.

Місцеві жителі кажуть, що у бік Новофедорівки із Євпаторії їде багато автомобілів швидкої допомоги. У зворотний бік масово їдуть місцеві жителі та туристи. На дорогах з'явилися пробки.

На аеродромі Саки в Новофедорівці з 2014 року базується 43-й винищувальний авіаційний полк Військово-повітряних сил Росії, на озброєнні якого стоять бомбардувальники Су-24 та винищувачі Су-30.

***

У міноборони Росії заявляють, що масштабні вибухи на авіабазі в окупованому Криму у вівторок, 9 серпня, сталися через детонацію боєприпасів.

"9 серпня близько 15.20 на території аеродрому Саки в районі населеного пункту Новофедорівка на критому майданчику зберігання сталася детонація кількох авіаційних боєприпасів. Унаслідок вибуху ніхто не постраждав. Авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена. Вживають заходів задля гасіння пожежі, що спалахнула, і задля з'ясування причин вибуху. За доповіддю з місця події, ніякого вогневого впливу на критий майданчик зберігання боєприпасів на аеродромі не було", – йдеться в повідомленні.

Місцеві ЗМІ пишуть, що причиною вибухів є пожежа, яка спалахнула під час навантаження палива.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.