Мінкульт готує законопроект про особливий статус англійської мови в Україні

Проєкт закону передбачає встановлення особливого статусу англійської мови в Україні як мови міжнародного спілкування.

Міністерство культури та інформаційної політики розпочало підготовку законопроєкту про встановлення особливого статусу англійської мови в Україні як мови міжнародного спілкування. Про це 12 серпня під час брифінгу заявив перший заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, - передає офіційний сайт Мінкульту.

"Розширення сфери застосування англійської мови в Україні сприятиме активізації процесів інтеграції українців до європейської спільноти. Це також допоможе у формуванні суб'єктності України у світових глобалізаційних процесах. Крім того, після нашої перемоги впливатиме на зростання інвестиційної та туристичної привабливості України", - заявив чиновник.

Також цей законопроєкт допоможе нашій країні піднятися у світовому рейтингу за рівнем володіння англійською мовою. Наразі Україна в ньому посідає 40 місце зі 112 країн.

"Трансформація статусу англійської мови має розв'язувати цю проблему. Це стратегічний курс України щодо членства в ЄС. У проєкті закону передбачається врегулювання використання англійської в окремих публічних сферах суспільного життя. Насамперед це стосується міжнародних комунікацій", - додав Карандєєв.

Зокрема проєкт закону передбачає встановлення особливого статусу англійської мови в Україні як мови міжнародного спілкування. Також очікується значне розширення сфери застосування цієї мови.

Нарешті, англійська мова буде обов'язковою в окремих громадських сферах життя, де присутні міжнародні комунікації.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.