Торговців зобовʼязали приймати безготівку для оплати товарів і послуг

Відповідна постанова набула чинності 17 серпня.

Уряд зобовʼязав продавців товарів та послуг приймати безготівкові платежі, з 2023 року термінали стануть обовʼязковими для торговців у містах з населенням понад 25 тисяч осіб.

Про це йдеться у постанові уряду від 29 липня, прес-служба Європейської бізнес асоціації.

Так, відповідна постанова набула чинності 17 серпня. Вона передбачає забезпечення можливості торговцями здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари/послуги. Б

Вже з 1 січня 2023 року можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності ті торговці, які не почнуть приймати до оплати картки у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб.

3 1 січня 2024 року - у населених пунктах з чисельністю населення від 5 до 25 тис. осіб, а з 1 січня 2025 року - у населених пунктах з чисельністю населення менше ніж 5 тис. осіб. 

Окремі умови передбачені для торговців – ФОПів-платників єдиного податку першої групи, торгових автоматів, виїзної торгівлі, продажу власноруч вирощеної або відгодованої продукції. Останні зобов’язані розпочати прийом оплати за товари з 1 січня 2026 року.

У ЄБА вітають таке рішення уряду та наголошують, що стимулювання розвитку платіжної інфраструктури для здійснення безготівкових операцій передбачено українським законодавством та Стратегією розвитку фінансового сектору України до 2025 року.

Асоціація також переконана, що вимога є надзвичайно актуальною під час дії воєнного стану на всій території України. 

Джерело: "Економічна правда"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.