ЗСУ звільнили більше 40 населених пунктів на Харківщині - ОВА

Судячи з карт росіян - набагато більше.

На Харківщині деокуповано вже понад 40 населених пунктів . Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, - передає прес-служба ОВА.

"У нас звільнена значна частина наших територій Чугуївського району, Куп’янського і Балаклійського районів. Наші підрозділи зайшли до Куп'янська, триває звільнення населених пунктів Ізюмського району", - повідомив він.

За його словами, ці населені пункти визначаються вже десятками. На сьогодні це більше 40 населених пунктів.

"Але насправді їх значно більше, ми просто цю цифру проголошувати не можемо, враховуючи інтереси військової операції наших Збройних Сил, яка наразі триває. А загалом на півночі, північно-східному напрямку наші Збройній Сили свої позиції тримають. Їх постійно намагається атакувати ворог, намагається прорвати, атакує з усіх видів озброєння. Це і ракетні удари, і реактивні системи залпового вогню, і ствольна артилерія, це авіаудари по наших позиціях", - наголосив очільник області.

ДО РЕЧІ

Міністерство оборони Росії у щоденних зведеннях показало свій відступ із Харківської області, а у північній частині регіону взагалі не залишилося окупантів.

Так, на брифінгу 11 вересня представник Міноборони РФ Ігор Конашенков показав мапу Харківської області, де видно, що Росія контролює лише невелику частину області за річкою Оскіл.

Окуповані території, які досі контролює Росія позначені помаранчевим кольором.

mapa2

МАПА ЗА 10 ВЕРЕСНЯ

Ще вчора, 10 вересня, на російській карті були величезні території, зайняті окупаційними військами – зараз вони контролюються Україною, про що визнає сама РФ.

mapa3

МАПА МІНОБОРОНИ РФ ЗА 11 ВЕРЕСНЯ

Судячи з карти, Росія пішла, зокрема, з Вовчанська.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.