З російського полону визволили 215 українців, у тому числі 108 бійців батальйону «Азов»

Натомість віддали Віктора Медведчука та 55 російських військових.

У результаті операції з обміну військовополонених у середу, 21 вересня, звільнено 215 українських захисників. Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

За його даними, серед звільнених героїв 108 бійців батальйону Азов і загалом 124 офіцери.

"Відбувся великий обмін полоненими. Він пройшов у кілька етапів і в різних локаціях. З російського полону ми повернули 215 людей. Це військові, прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, трошники, митники, цивільні. Серед них - офіцери, командири, Герої України, захисники Азовсталі та вагітні військові", - йдеться у повідомленні.

az2

За словами керівника ОП, Денис Прокопенко "Редис", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко - командири з Азовсталі - вони вже перебувають у безпеці.

"Це результат особистих домовленостей Президента Зеленського із Президентом Ердоганом", - зазначив Єрмак.

az3

Також він підтвердив інформацію про те, що російській стороні було передано колишнього депутата Верховної Ради, лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука.

"Ми обміняли 200 наших героїв на Медведчука, який вже дав усі можливі свідчення слідству. А 5 героїв-командиров Азовсталі - на 55 російських полонених, які не мають для нас жодного інтересу. Це був складний процес. Є 215 звільнених - це вагомий результат, який став наслідком правильної тактики з використанням позиції сили, включаючи результати фронтової роботи ЗСУ", - уточнив представник Києва.

***

Крім того, увечері 21 вересня стало відомо про те, що Країна-агресор Росія звільнила з полону 10 іноземних військових, які служили у ЗСУ. Звільнення відбулося за посередництва принца Саудівської Аравії.

З полону повернулися громадяни США, Великої Британії, Швеції, Хорватії та Марокко. У Саудівській Аравії заявляють, що літак із військовополоненими сьогодні приземлився на території королівства.

az4

Вказано, що спадковий принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд був у прямому контакті з владою України та Росії у рамках цієї угоди. Іноземних громадян відправлять до їхніх рідних країн батьківщину.

Серед звільнених іноземців п'ять громадян Великої Британії, один марокканець, один швед, один хорват та два американці.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.