ЗСУ взяли під контроль cело Радьківські Піски на Харківщині

Українські захисники поки що виявляють там групи російських військових, проводять зачистки та розмінування.

Визволення населених пунктів Борівської громади, що в Ізюмському районі, на лівому березі Оскола почалося з півдня. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

"Село Піски-Радьківські (другий за розміром населений пункт громади, де до війни мешкало близько двох тисяч осіб), вже перебуває під контролем ЗСУ. Але українські військові поки що виявляють там групи російських військових, проводять зачистки, розмінування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що місцеві жителі радісно зустрічають наших воїнів, намагаються допомогти у побутових питаннях та готують захисникам їжу.

Також повідомляється, що звільнені території громади ще зазнають ворожих обстрілів. Звуки вибухів також постійно чути з півночі, сходу та півдня.

"Окупаційна влада залишила громаду, майже всі колаборанти також зникли. Частина місцевих мешканців протягом останнього тижня виїхала на більш безпечні території. Решта залишаються вдома, у разі небезпеки ховаються у підвалах та укриттях. Пересуватися вулицями та автошляхами між населеними пунктами поки що небезпечно. Електроенергії, мобільного зв'язку та інтернету немає", - йдеться у повідомленні.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.