Під Куп'янськом виявлено розстріляну колону цивільних авто: 20 загиблих

Рашисти повністю знищили колону із семи автомобілів.

Служба безпеки України (СБУ) розслідує обстріл окупантами цивільної колони в "сірій зоні" між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом у Харківській області. Про це повідомив в.о. голови СБУ Василь Малюк у суботу, 1 жовтня.

У його повідомленні йдеться, що "рашисти повністю знищили колону із семи автомобілів".

"Щонайменше, 20 людей загинули, і серед них – 10 дітей. Звірячий напад на цивільних осіб здійснила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість старих та одну вантажівку ГАЗель. Ворог ще раз довів, що її мета – знищення всіх українців, незалежно від віку та статі", - зазначив він.

kolonna2

За його словами, російські військові злочинці таким чином помстяться за свої поразки на полі бою.

"Але рашисти не втечуть від покарання - ми знайдемо кожного і змусимо відповідати за скоєні звірства", - запевнив Малюк.

СБУ розслідує цей військовий злочин за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України - Порушення законів та звичаїв війни, пов'язані з умисним убивством. За словами в.о. голови СБУ, такі злочини не мають терміну давності.

Наразі встановлюється кількість жертв та проводяться відповідні експертизи. Також встановлюються особи, які причетні до вбивства мирних громадян.

Він додав, що кільком людям удалося врятуватися з обстрілу, зараз вони дають свідчення слідчим.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.