Кремль оголосив про відступ на лівий берег Дніпра з Херсону

Чи вийде відійти цілими?

Міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу офіційно повідомив, що прийнято рішення щодо відведення рашиських військ з плацдарму на правобережній частині Херсонської області.

За "офіціозом" пропозицію відійти надав командувач так званою "СВО" Суровікін, а Шойгу її затвердив. Офіційна мотивація за версією Кремля: "збереження життя та здоров'я російських військовослужбовців" та міфічна стурбованість про цивільне населення.

"Починайте відведення військ та здійснить всі заходи для забезпечення безпеки перекидання особового складу, озброєння та техніки за ріку Дніпро", - заявив Шойгу.

Можливо не повторювати те, що позиція рашистів на плацдармі правого берега Дніпра була не вигідною та "висіла" на вкрай сумнівних за пропускною спроможністю переправах через Дніпро, - зазначає видання DEFENSE EXPRESS. - А процес відрізання забезпечення угрупування армії РФ розпочався ще літом. І в цьому випадку утримання 40-тисячного угрупування було для Кремля цілком алогічним з військової точки зору, але здійснювалось через політичні рішення.

Але тепер найголовнішим питанням буде те, як саме рашисти здійснять найбільш складний вид бою - відступ. Бо ризик у будь-який момент перетворення організованого відходу на панічну втечу - більш ніж значний. І звісно треба враховувати те, що офіційне оголошення про вихід - означає, що він вже розпочався чи навіть наближений до завершальної стадії.

Що в цій ситуації має здійснити армія РФ - виведення величезного угрупування з технікою, а мова йде, десь про 30-40 тисяч особового складу, з сотнями одиниць бронетехніки, артилерії, автотранспорту та інших машин. І здійснити це виключно через обмежену кількість переправ - у районі Антонівського моста, через греблю ГЕС у Новій Каховці та можливо декілька понтонних переправ через Дніпро, зокрема у районі Львово.

Але проблема будь-яких "вузьких місць" транспортних маршрутів - корки, які утворюються перед ними. І це саме правило стосується й військової техніки, скупчення якої - мрія будь-якого артилериста при виконанні вогневого завдання.

ДО РЕЧІ

Заступник голови окупаційної адміністрації Херсона Кирило Стремоусов загинув у ДТП. Про це повідомили росЗМІ, а також "BBC News. Русская служба" 9 листопада.

"Російські інформагентства, а також прокремлівські Телеграм-канали повідомляють про загибель у ДТП Кирила Стремоусов, який обіймав посаду заступника голови російської окупаційної адміністрації Херсонської області" пише "BBC News. Русская служба".

Уточнюється, що про його смерть повідомила "призначена росією влада Херсонської області".

"За словами водія "чиновника", дорожня аварія сталася під Генічеськом", – пише одне з росЗМІ.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.