Виродкі знову завдали по енергетиці України масованого ракетного удару

Випущено близько 70 ракет, відключено всі енергоблоки АЕС.

У середу, 23 листопада, російські мерзотники знову зробили масовий обстріл території України, цілячись в енергетичні об'єкти. Удару було завдано  стратегічнимі бомбардувальниками Ту-95 та з кораблів Чорноморського флоту.

Як повідомляє прес-центр командування Повітряних сил ЗСУ,  пуски здійснено із 10 літаків-ракетоносців Ту-95мс з районів Волгодонська Ростовської області та Каспійського моря, а також із двох малих ракетних катерів з акваторії Чорного моря. 

Загалом ворог випустив близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр". 51 ракету знищено силами та засобами протиповітряної оборони. Крім того, на півдні країни знищено п’ять ударних безпілотних літальних апаратів типу "Ланцет".

***

Ракети, що досягли цілей, завдали нової шкоди енергетиці України.

Через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, унаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. Про це заявили в "Енергоатомі".

"Наразі вони працюють у проєктному режимі, без генерації у вітчизняну енергосистему. Радіаційний фон на майданчиках АЕС і прилеглих територіях не змінився, всі показники в нормі", - наголосили в "Енергоатомі".

Щойно нормалізується робота енергосистеми, видача електроенергії з АЕС буде поновлена.

Також через зниження частоти було зупинено живлення власних потреб Запорізької АЕС із енергосистеми України. Станція перейшла в режим повного блекауту. Всі дизель-генератори – в роботі.

Усі енергоблоки Південноукраїнської АЕС у Миколаївській області аварійно зупинені. Внаслідок російських обстрілів, призупинено роботу блоків Хмельницької АЕС.

***

У всіх регіонах України через ракетну атаку російських агресорів запровадили аварійні відключення електроенергії, які триватимуть протягом доби. Про це повідомляє Укренерго .

Вказано, що сьогодні було пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури України.

"У всіх регіонах відбуваються аварійні відключення. Це необхідний крок для захисту електромереж від додаткових технологічних аварій та підтримки роботи енергосистеми", - йдеться у повідомленні.

Ремонтні бригади разом із підрозділами ДСНС розпочнуть ліквідацію пошкоджень одразу після закінчення повітряної тривоги, запевнили в Укренерго.

При цьому в компанії додали, що "через мороз і льодовий дощ у деяких регіонах аварійно-відновлювальні роботи на об'єктах, пошкоджених ракетами терористів, можуть тривати довше".

***

У різних регіонах країни, включаючи столицю, відмічені руйнування у житловому секторі, є загиблі та поранені серед цивільних.

***

"Укрзалізниця" говорить про запізнення понад 10 пасажирських поїздів на понад 1 годину, електротяга не працює, поїзди ведуть тепловози. 

***

У деяких районах Молдови почалися перебої з електропостачанням у зв’язку з черговим масованим ракетним ударом РФ по українській інфраструктурі.

Про це, як повідомляє Newsmaker, заявив віцепрем’єр Андрей Спину, пише "Європейська правда"

"Після бомбардування Росією української енергосистеми протягом останньої години у нас масові відключення електроенергії. Повторюється ситуація 15 листопада", - написав він. 

***

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що ракетний запас Росії ще не виснажений, і удари по Україні продовжаться.

"Вороги продовжують уважно "калькулювати" наші пуски та наші запаси. Даремно сподіваються на виснаження наших можливостей. Далі буде. Всім вистачить!" - зазначив він.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.