Під час безпекових заходів у приміщеннях УПЦ (МП), СБУ знайшла чимало цікавого

Це підозріли росіяни, великі гроші і література для промивання мізків.

Служба безпеки України під час перевірки різних приміщень УПЦ (МП) знайшла проросійську літературу, готівку на суму в кілька мільйонів гривень. Також тут ховалися "сумнівні" громадяни РФ. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Контррозвідувальні заходи проводились на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ у Рівненській області.

sbu1

sbu2

СБУ, Нацполіція та Нацгвардія перевірили понад 350 церковних споруд та 850 осіб. Із них 50 громадян пройшли поглиблені опитування, зокрема з використанням поліграфу. Крім українців, серед них виявилися і громадяни інших країн, у тому числі Росії.

sbu3

sbu4

Частина з них під час перевірки документів надали паспорти та військові квитки СРСР, деякі не мали оригіналів документів, а лише їхні копії, або мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження.

У СБУ повідомили, що на території Києво-Печерської Лаври був 32-річний громадянин України, якого підозрюють причетності до проросійського інформаційного агентства Антван. Чоловік є довіреною особою власника однойменної російської компанії ANTVAN GROUP - громадянина Росії Орлова А.В., який володів в Україні низкою земельних ділянок та закладів громадського харчування. Нині це майно заарештовано у рамках кримінального провадження.

У ході проведених заходів правоохоронці виявили:

  •     проросійську літературу, що використовується під час навчання в семінарії та парафіяльних школах, у тому числі для пропаганди "русского мира";
  •     готівку на загальну суму понад 2 млн грн, понад 100 тис. доларів США та кілька тисяч російських рублів.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.