Як збільшився відсоток крилатих ракет, які збиває українська ППО

Відсоток збитих крилатих ракет нашої ППО зріс з 12-18% до 50-80%.

Перші ракетні удари РФ вночі 24 лютого з початком повномасштабного вторгнення стали справжнім випробуванням для українських систем протиповітряної оборони, головною задачею яких було "вижити" після масованих ракетних атак з боку російського окупаційного війська.

Це, звичайно, вплинуло на ефективність протидії української протиповітряної оборони російським ракетам – за даними лондонського аналітичного центру Royal United Services Institute (RUSI), російських крилатих ракет було збито орієнтовно 12-18%, - пише DEFENSE EXPRESS.

"Враховуючи наказ передислокувати українські сили, пошкодження та збій у С2, несподіване зосередження на гомельському напрямку та вимушене зміщення систем, низка українських комплексів були "живі", але не координувалися протягом перших 24 годин", – кажуть у RUSI.

pvo2

Зрештою, ЗСУ вдалося виконати задачу – РФ не вдалося, як вона планувала, знищити українську протиповітряну оборону.

Водночас тепер можемо порівняти, як же збільшилася ефективність нашої ППО сьогодні у порівнянні з першими днями повномасштабного вторгнення на прикладі збитих крилатих ракет РФ

Так, під час останньої масштабної ракетної атаки РФ 23 листопада маємо такі показники – рашисти випустили 70 крилатих ракет типів "Калібр", Х-101 та Х-555, з них збито 51 одиницю – тобто майже 73%.

pvo3

Для репрезентативності також порівняємо і з іншими ракетними ударами протягом останніх місяців:

  • 10 жовтня було випущено 84 крилаті ракети, збито 45 одиниць, відсоток збитих ракет – 53,5%
  • 11 жовтня випущено 28 ракет, збито 20, відсоток збитих ракет – 71,5 %
  • 22 жовтня випущено 33 крилаті ракети, збито 18 одиниць, відсоток збитих ракет – 54,5%
  • 31 жовтня – випущено понад 50 ракет, збито 44 одиниці, відсоток збитих ракет – орієнтовно понад 80%

Тобто ми бачимо, що у порівнянні з першим днем повномасштабного вторгнення, відсоток збитих крилатих ракет нашої ППО зріс з 12-18% до 50-80%. Це можна також пояснити тим, що розрахунки українських систем ППО отримали неоціненний досвід протягом 9 місяців ракетних атак РФ, а також посиленням ПС ЗСУ сучасними зенітними ракетними комплексами, як-от NASAMS чи IRIS-T.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.