В Україні створено рекордний запас дров

Обсяги дров, що заготовлюються, тримаються на рекордних позначках і значно перевищують їхню реалізацію.

Підприємства Державного агентства лісових ресурсів сформували по всій території України рекордний запас більш ніж у 260 тис. куб. м паливної деревини. Про це повідомив голова відомства Юрій Болоховець у Facebook.

За його даними, обсяги дров, що заготовлюються, також тримаються на рекордних позначках і значно перевищують їхню реалізацію. Так, у грудні передбачено заготівлю ще 314 тис. куб. м дров.

Болоховець зазначив, що Держлісагентство постачає дрова у східні та південні прифронтові райони, великі обсяги палива передаються військовим.

"Ситуація в українській енергетиці дуже напружена. Не можна відкидати найгірші сценарії. Але дровами країна забезпечена. Лісгоспи цього року доклали максимум зусиль, щоб українці були з теплом", - резюмував голова відомства.

Уряд продовжує заготівлю та реалізацію дров для українців - до кінця 2022 року лісгоспи планують продати всередині країни 1,1 млн куб. м дров. З початку року вже реалізовано 2,44 млн м3 куб деревини, а її запаси на складах у середині листопада становили близько 187 тис. куб. м.

ДО РЕЧІ

У Краматорську допомога у вигляді деревини паливної безоплатно надається громадянам, які мають пічне опалення або твердопаливні котли та в першу чергу призначається:

 особам з інвалідністю І групи;
 особам з інвалідністю ІІ групи;
 особам з інвалідністю ІІІ групи;
 багатодітним родинам;
 особам похилого віку, які отримують соціальну послугу «Догляд вдома» в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Краматорської міської ради;
особам які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям (в тому числі яким автоматично подовжено виплату допомоги на період дії воєнного стану);
особам які отримують державну допомогу на дітей – одиноким матерям (в тому числі яким автоматично подовжено виплату допомоги на період дії воєнного стану);
пенсіонерам, які досягли 60 років та більше.

Умови отримання даного виду допомоги та перелік необхідних документів наведено у ДОДАТКУ.

З готовим пакетом документів ви можете звертатись до УПСЗН за адресою вул. Героїв Небесної Сотні, 23. У випадку виникнення додаткових питань – працює гаряча лінія +38 (093) 234-30-22 (09:00-16:00, по буднях).

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.